Home » Avocado
Avocado
✔️ Makkelijk te combineren
✔️ Rijk aan gezonde vetzuren
✔️ Vitamine E
De avocado (Persea americana) is een middelgrote, groenblijvende boom uit de laurierfamilie (Lauraceae). Het is inheems in Amerika en werd meer dan 5000 jaar geleden voor het eerst gedomesticeerd door Meso-Amerikaanse stammen. Tegenwoordig is de exotische vrucht wereldberoemd en wordt hij geprezen door de enorme gezondheidsvoordelen die de vrucht bezit.
Herkomst
Avocado’s zijn waarschijnlijk ontstaan in de Tehuacan-vallei in de staat Puebla , Mexico. Echter toont fossiel bewijs aan dat soortgelijke avocado-achtige miljoenen jaren geleden op veel meer plekken te vinden waren. Er is bewijs voor drie mogelijke afzonderlijke domesticaties van de avocado. Zo worden de volgende drie avocado’s erkend als zijnde unieke rassen.
1. Mexicaanse avocado (ahuacatl)
2. Guatemaltekische avocado(quilaoacatl)
3. West-Indische avocado (tlacatecolotl)
Smaak
Een rijpe avocado heeft een nootachtige smaak met een vlezige crème structuur. Je kunt avocado’s rauw eten maar gebakken zijn ze ook heerlijk!
Gezondheidsvoordelen
✔️ Rijk aan vezels, foliumzuur, vitamine E
✔️ Ontgift tal van organen
✔️ Kan mogelijk staar voorkomen
✔️ Zijn extreem rijk aan gezonde vetzuren
✔️ Vermindert de kans op kanker
De uitleg van de gezondheidsvoordelen wordt later toegevoegd
Voedingswaarde
Per 100 gram
Energie (kcal) | 167 |
Koolhydraten | 9 gr |
– Waarvan suikers | 0 gr |
Vetten | 15 gr |
– Waarvan verzadigd | 2 gr |
Vezels | 7 gr |
Eiwitten | 2 gr |
Bron: Happy healthy