Avocado

✔️ Makkelijk te combineren
✔️ Rijk aan gezonde vetzuren
✔️ Vitamine E

Avocado

✔️ Makkelijk te combineren
✔️ Rijk aan gezonde vetzuren
✔️ Vitamine E

De avocado (Persea americana) is een middelgrote, groenblijvende boom uit de laurierfamilie (Lauraceae). Het is inheems in Amerika en werd meer dan 5000 jaar geleden voor het eerst gedomesticeerd door Meso-Amerikaanse stammen. Tegenwoordig is de exotische vrucht wereldberoemd en wordt hij geprezen door de enorme gezondheidsvoordelen die de vrucht bezit. 

Herkomst

Avocado’s zijn waarschijnlijk ontstaan in de Tehuacan-vallei in de staat Puebla , Mexico. Echter toont fossiel bewijs aan dat soortgelijke avocado-achtige miljoenen jaren geleden op veel meer plekken te vinden waren. Er is bewijs voor drie mogelijke afzonderlijke domesticaties van de avocado. Zo worden de volgende drie avocado’s erkend als zijnde unieke rassen.

1. Mexicaanse avocado (ahuacatl)
2. Guatemaltekische avocado(quilaoacatl)
3. West-Indische avocado (tlacatecolotl)

Smaak

Een rijpe avocado heeft een nootachtige smaak met een vlezige crème structuur. Je kunt avocado’s rauw eten maar gebakken zijn ze ook heerlijk! 

Bewaren

Wil je rijpe avocado’s langer bewaren dan 1 à 2 dagen? Dan kun je ze het best bewaren in de koelkast. Ze blijven dan ongeveer 4 dagen goed. 

Gezondheidsvoordelen

✔️ Rijk aan vezels, foliumzuur, vitamine E
✔️ Ontgift tal van organen
✔️ Kan mogelijk staar voorkomen
✔️ Zijn extreem rijk aan gezonde vetzuren
✔️ Vermindert de kans op kanker

De uitleg van de gezondheidsvoordelen wordt later toegevoegd

Voedingswaarde

Per 100 gram

Energie (kcal)167
Koolhydraten9 gr
– Waarvan suikers0 gr
Vetten15 gr
– Waarvan verzadigd2 gr
Vezels7 gr
Eiwitten2 gr

Bron: Happy healthy

Gerelateerde vruchten

Scroll naar top