Bakbananen

Bakbananen Exotisch Fruit

✔️ Krachtige bron van energie
✔️ Rijk aan antioxidanten
✔️ Verbeterd de spijsvertering

Bakbananen Exotisch Fruit

Bakbananen

✔️ Krachtige bron van energie
✔️ Rijk aan antioxidanten
✔️ Verbeterd de spijsvertering

Kokende bananen, beter bekend als bakbananen zijn net als baby bananen en rode bananen van het geslacht Musa. Bakbananen worden over het algemeen gebruikt bij het koken en kunnen rijp of onrijp gegeten worden. Over het algemeen zijn bakbananen zetmeelrijk, meer dan ieder ander type banaan. Botanisch gezien wordt de naam weegbree alleen gebruikt voor echte bakbananen terwijl andere cultivars kookbananen worden genoemd. Deze tropische vruchten groeien aan trossen in bananenbomen die tot wel 5 meter hoog kunnen worden. Bakbananen zijn een belangrijk voedselbestanddeel in West- en Centraal-Afrika, de Caribische eilanden, Midden-Amerika en Noord-Zuid-Amerika.

Herkomst

Leden van het geslacht Musa zijn inheems in de tropische gebieden van Zuidoost-Azië en Oceanië.

Smaak

De bakbanaan kun je rauw eten maar is door het hoge zetmeelgehalte niet lekker. Niet voor niets heet het een bakbanaan en komt bij het bakken van de banaan de zoete smaak naar voren.

Bewaren

Rijpe bakbananen kun je redelijk lang bewaren, ongeveer één week. Bewaar bakbananen net als alle andere bananen nooit gekoeld. Dit verstoord het rijpingsproces en versnelt het bedervingsproces.

Gezondheidsvoordelen

✔️ Krachtige bron van energie
✔️ Rijk aan antioxidanten
✔️ Verbeterd de spijsverteing
✔️ Houdt darmflora op peil
✔️ Goed voor het hart

Lees hier de uitleg van de gezondheidsvoordelen

Voedingswaarde

Per 100 gram

Energie (kcal)414 kcal
Koolhydraten96 gr
– Waarvan suikers45 gr
Vetten 0 gr
– Waarvan verzadigd0 gr
Vezels6,9 gr
Eiwitten3,9 gr
Zout0,03 mg

Bron: Voedingscentrum

Gerelateerde vruchten

Scroll naar top