Carambola

✔️ Bron van vitamine C
✔️ Decoratief
✔️ Weinig suiker en laag in calorieën

Carambola

✔️ Bron van vitamine C
✔️ Weinig suiker en laag in calorieën
✔️ Decoratief

Carambola wordt ook wel sterfruit genoemd, als je de vrucht in plakjes snijdt lijken deze op een ster. Carambola heeft een geelgroenige eetbare schil. Het vruchtvlees is iets lichter van kleur en heeft een zoetzure smaak. Carambola wordt veelal als decoratie gebruikt zoals bijvoorbeeld in cocktails, fruitsalades of als garnering. 

Sterfruit is niet alleen lekker en mooi als decoratie maar ook heel gezond. De vrucht is laag in calorieën, bevat weinig suiker en bevat veel vitamine C en B. Ook bevat carambola vezels en ijzer. 

Carambola aan boom

Herkomst

De carambola groeit aan een kleine boom met mooie rode of paarse bloemen. Van nature komt sterfruit uit Zuidoost-Azië. Tegenwoordig zie je deze boom in veel tropische gebieden groeien.

Smaak

Carambola heeft een eetbare dunne schil en lichtgeel vruchtvlees. Het vruchtvlees is sappig en zoetzuur van smaak. Was carambola goed voordat je het gaat eten, er zit namelijk een natuurlijke wasachtige laag op het fruit wat een beetje bitter kan smaken.

Carambola

Bewaren

Rijpe carambola’s kan je het beste in de koelkast bewaren, hier blijft die ongeveer een week houdbaar. Onrijpe carambola’s kan je het beste op kamertemperatuur laten rijpen.

Gezondheidsvoordelen

✔️ Goed voor de spijsvertering
✔️ Weinig calorieën en suiker
✔️ Versterkt immuunsysteem
✔️ Goed voor je hart
✔️ Ontstekingsremmende eigenschappen

Lees hier de uitleg van de gezondheidsvoordelen

Voedingswaarde

Per 100 gram

Energie (kcal) 57
Koolhydraten 11,2 gr
– Waarvan suikers 11 gr
Vetten  0,5 gr
– Waarvan verzadigd 0,2 gr
Vezels 2,6 gr
Eiwitten 1 gr
Zout <0,1 gr

Bron: Voedingscentrum

Gerelateerde vruchten

Scroll naar top