Drink kokosnoot

✔️ Natuurlijke sportdrank
✔️ Bron van voedingsstoffen
✔️ Dorstlesser

Drink kokosnoot

✔️ Natuurlijke sportdrank
✔️ Bron van voedingsstoffen
✔️ Dorstlesser

Een drink kokosnoot is een jonge kokosnoot. Een jonge kokosnoot bevat veel kokoswater, daarom wordt een drink kokosnoot vroeg geoogst. In de jonge kokosnoot zit bijna geen kokosvlees maar vooral veel kokoswater. Verwar kokosmelk en kokoswater niet met elkaar. Kokosmelk wordt namelijk gemaakt van het vruchtvlees en kokoswater is de vloeistof die in de kokosnoot zit. Het kokoswater van een jonge kokosnoot is erg lekker om te drinken, met warme dagen een echte dorstlesser.

Kokoswater bevat 94% water en maar heel weinig vet. Kokoswater is zeker goed voor je gezondheid. Zo is het bijvoorbeeld een natuurlijke sportdrank. Dit komt vanwege de mineralen die in kokoswater zitten, ze brengen het vochtbalans weer op peil.

Herkomst

De jonge kokosnoot wordt als die nog groen is al van de palmboom gehaald. Vervolgens wordt de groene schil er vanaf gehaald en wordt die in een punt geslepen zodat je hem makkelijk open krijgt om te drinken. Van oorsprong komt deze drink kokosnoot uit Zuid-Amerika en India.

Smaak

Kokoswater is erg verfrissend en smaakt lichtjes naar kokos. Maak in de bovenkant een gat, met bijvoorbeeld een schroevendraaier, drink vervolgens met een rietje het kokoswater. Je kan ook eventueel de punt eraf halen met een scherp mes.

Bewaren

Bewaar deze drink kokosnoot in de koelkast.

Gezondheidsvoordelen

✔️ Natuurlijke sportdrank
✔️ Bloeddruk verlagend
✔️ Energie voor je spieren
✔️ Kan helpen tegen nierstenen
✔️ Reguleert de lichamelijke pH-waarde

Lees hier de uitleg van de gezondheidsvoordelen

Voedingswaarde

Per 100 gram

Energie (kcal) 1015
Koolhydraten 7,5 gr
– Waarvan suikers 2,5 gr
Vetten  100 gr
– Waarvan verzadigd 76,2 gr
Vezels 22,5 gr
Eiwitten 10 gr
Zout 0,16 mg

Bron: Voedingscentrum

Gerelateerde vruchten

Scroll naar top