Finger limes (limoenkaviaar)

✔️ Unieke vrucht
✔️ Veganistisch kaviaar
✔️ Bevat 10x meer vitamine C dan een citroen

Finger limes (limoenkaviaar)

✔️ Unieke vrucht
✔️ Veganistisch kaviaar
✔️ Bevat 10x meer vitamine C dan een citroen

Finger limes worden ook wel het kaviaar onder de citrusvruchten genoemd. Het vruchtvlees bestaat uit sappige kleine bolletjes wat je aan kaviaar doet denken. De vrucht heeft een grootte en de vorm van een vinger, ze worden tussen de 5-10 centimeter. 

Als je een finger lime open snijdt en er vervolgens in knijpt komen de kleine bolletjes eruit, ze zijn heerlijk fris en intens. Limoenkaviaar komt in verschillende kleuren voor en wordt vaak gebruikt als garnering bij visgerechten.

Deze limoenkaviaar geeft niet alleen een smaakexplosie, ze bieden ook een vitamine C-explosie. In deze vrucht zit namelijk 10 keer zoveel vitamine C dan in een citroen. Ook bevatten finger limes stoffen als kalium en foliumzuur.

Herkomst

Finger limes groeien aan een plant die alleen bij een warm klimaat groeit. Er komen veel finger limes uit Australië en Amerika.

Smaak

De sappige bolletjes van de limoenkaviaar zijn heerlijk verfrissend. De smaak heeft iets weg van een combinatie van limoen, citroen en grapefruit. Een echt smaakexplosie!

Bewaren

Je kan finger limes het beste in de koelkast bewaren. Ze blijven hier dan ongeveer 1-2 weken houdbaar en zo zijn ze het lekkerst om te serveren.

Gezondheidsvoordelen

✔️ Versterkt immuunsysteem
✔️ Goed voor je ogen
✔️ Bloeddruk verlagend
✔️ Goed voor je huid
✔️ Verminderd risico op bloedarmoede

Lees hier de uitleg van de gezondheidsvoordelen

Voedingswaarde

Per 100 gram

Energie (kcal) 41
Koolhydraten7,7 gr
– Waarvan suikers1,7 gr
Vetten 0,2 gr
– Waarvan verzadigd0 gr
Vezels2,8 gr
Eiwitten0,7 gr
Zout0

Gerelateerde vruchten

Scroll naar top