Kaffir limoen

Kaffier limes worden ook wel papeda of djeroek poeroet genoemd. De kaffier limes kleuren groengeel wanneer ze rijp zijn. 

Het vruchtvlees bestaat uit 10 tot 12 partjes en smaakt zuur, een beetje bitter maar vooral fruitig. In de Thaise en indonesische keuken wordt er veel met kaffir limes gekookt. 

De bladeren van de kaffier limes worden veelal gebruikt als smaakmaker in verschillende gerechten.p

Gezondheidsvoordelen Kaffir limoen

Gezond voor spijsvertering

Kaffir limoen bevat verschillende componenten die ook in citroengras en aanverwante kruiden voorkomen. Deze organische bestanddelen zijn van nature ontstekingsremmend en werken stimulerend voor de spijsvertering.

Versterkt immuunsysteem

Kaffier lime bevat veel vitamine C. Vitamine C helpt ons lichaam te beschermen tegen vrije radicalen. Ze zijn goed voor het immuunsysteem omdat ze helpen bij opnemen van meer ijzer uit het voedsel dat wij eten. Mededankzij vitamine C kan ons lichaam infecties en virussen bestrijden.

Verlicht hoesten

Kaffir limoen kan een uitstekende hoestverlichter zijn. Het kan namelijk helpen met slijm los maken, wanneer het met honing wordt ingenomen. Uit onderzoek blijkt dat kaffir limoen een ontstekingsremmende werking kan hebben tegen hoest, om die zo te verlichten.

Goed voor je hart

Uit onderzoek blijkt dat kaffir limoen krachtige flavonoïden bevat. Ze hebben een sterke antioxiderende werking die de hart- en vaat gezondheid helpt verbeteren en deze beschermt tegen de schade van vrije radicalen.

Helpt bij de mondgezondheid

Kaffir limoen heeft een antimicrobiële werking tegen bacteriën die verantwoordelijk zijn voor de meeste tandheelkundige aandoeningen. Kaffir limoen kan de vorming van biofilm voorkomen en kan de groei van de bacteriën voorkomen.

Meer gezondheidsvoordelen

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)

Laat een reactie achter