De passievrucht, granadilla, maracuja, en curuba behoren tot de familie passiflora. De passiflora is een klimplant. Deze planten zijn te herkennen aan hun mooie openslaande paarse bloemen.

Deze vrucht bevat een hoog gehalte aan vitamines, maar liefst 27% van je alledaags benodigde hoeveelheid vitamine C. Het bevat vele antioxidanten en beschermt daardoor het hele lichaam tegen ziektes en vrije radicale.

Gezondheidsvoordelen passiflora

Goed voor je darmen

Passievruchten zijn rijk aan vezels. Vezels zijn erg belangrijk voor je lichaam, ze spelen een rol bij een goede spijsvertering en stoelgang. Vezels zorgen ervoor dat je darmen beter in staat zijn om voedingsstoffen uit je voeding te halen en ze houden je darmen gezond.

Rijk aan antioxidanten

De passievrucht is rijk aan antioxidanten. Deze stoffen helpen bij het opruimen van vrije radicale in het lichaam. Ze spelen een belangrijke rol bij het gezond houden van je lichaam. Ze kunnen stress en ontstekingen verminderen.

Gezond voor je ogen

Passievruchten bevatten veel vitamine A, dit is een grote hulp bij de gezondheid van je ogen. Het kan je beschermen tegen verschillende oogaandoeningen.

Versterkt het immuunsysteem

Passievrucht bevat veel vitamine C. Vitamine C helpt ons lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Ze zijn goed voor het immuunsysteem omdat ze helpen bij opnemen van meer ijzer uit voedsel. Mededankzij vitamine C kan ons lichaam infecties en virussen bestrijden.

Goed voor je hart

Passievrucht bevat het mineraal kalium, wat erg goed is voor je hart. Passievrucht bevat ook maar weinig zout. Als je de passievrucht met de zaadjes opeet dan geeft je dit ook veel vezels. Vezels kunnen helpen overtollig cholesterol uit de bloedvaten te verminderen en verminderen ze het risico op hartaandoeningen.

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)

Laat een reactie achter

Scroll naar top