Granadilla

✔️ Passiflora famillie
✔️ Eetbare pitjes
✔️ Vitaminebommetje

Granadilla

✔️ Passiflora famillie
✔️ Eetbare pitjes
✔️ Vitaminebommetje

Granadilla is, net zoals de passievrucht, maracuja en curuba, familie van de Passiflora. Granadilla smaakt wat zoeter dan de passievrucht en wordt op dezelfde manier gegeten. De oneetbare schil van de Granadilla is oranjegeel van kleur. Het geleiachtige vruchtvlees is fris en zoet van smaak, de pitjes kan je gewoon opeten. Zodra Granadilla’s rijp zijn begint de schil te rimpelen en kan je ze eten. 

Volgens vele deskundige is deze vrucht een natuurlijk kalmeringsmiddel. Granadilla is rijk aan vitamines en heeft een hoog gehalte aan vezels, fosfor, kalium, calcium en ijzer. 

Herkomst

De granadilla groeit aan een subtropisch klimplant, de Passiflora ligularis, die snel groeit. Oorspronkelijk komt de granadilla uit Zuid-Amerika, tegenwoordig is die op veel plekken te vinden.

Smaak

Het geleiachtige vruchtvlees met eetbare pitjes van de granadilla is lekker fris en zoet van smaak. Je eet ze hetzelfde als de passievrucht, doormidden snijden en dan uitlepelen.

Bewaren

Granadilla’s zijn rijp wanneer ze gerimpeld zijn. Onrijpe granadilla’s kan je het beste buiten de koelkast laten rijpen.

Gezondheidsvoordelen

✔️ Goed voor je darmen
✔️ Rijk aan antioxidanten
✔️ Goed voor je ogen
✔️ Versterkt immuunsysteem
✔️ Gezond voor je hart

Lees hier de uitleg van de gezondheidsvoordelen

Voedingswaarde

Per 100 gram

Energie (kcal) 97
Koolhydraten 23 gr
– Waarvan suikers 11 gr
Vetten  0,7 gr
– Waarvan verzadigd 2,2 gr
Vezels 10,4 gr
Vitamine C 30 mg
Kalium 348 mg

Bron: Gek op fruit

Gerelateerde vruchten

Scroll naar top