Guave (semi)

✔️ Veelzijdige vrucht
✔️ Rijk aan antioxidanten
✔️ Appelguave

Guave (semi)

✔️ Veelzijdige vrucht
✔️ Rijk aan antioxidanten
✔️ Appelguave

Psidium guajava, of wel Guave is een kleine boom die behoort tot de mirtefamilie. Botanisch gezien zijn guave bessen. De naam guave wordt net als passie (passiflora) gegeven aan enkele andere soorten binnen de mirtefamilie. Zo heb je bijvoorbeeld ananasguave en aardbeiguave. De guave soort waar wij het over hebben is de appel guave. Deze exotische vrucht is de meest voorkomende guave met donkere zware bladeren en een ovale vorm met een lengte van ongeveer 5- 15 centimeter. 

guave exotisch fruit aan boom

Herkomst

Waar guave nu echt vandaan komt weet men nog steeds niet te zeggen. Wetenschappers denken dat de guave afkomstig is uit Midden- Amerika, Noord- Amerika, Zuid- Amerika en het Caribisch gebied. Kortom,  deze exoot is een vrucht met een uitgestrekt leefgebied, 

Smaak

De smaak van de appel guave is het best te omschrijven als zoetzuur met een uniek aroma. De schil is niet eetbaar maar de rest van de vrucht is buitengewoon heerlijk om te eten. Appel guave heeft een geleiachtige structuur wat het gemakkelijk maakt om deze te eten. 

guave exotisch fruit sfeerimpressie

Bewaren

Ongekoeld blijft een guave vrucht ongeveer 2 tot 3 dagen goed. Gekoeld bewaren kan maar wordt afgeraden. Mocht je hem toch gekoeld willen bewaren doe dit dan niet onder de 12 graden. 

Gezondheidsvoordelen

✔️ Verlaagt cholesterol
✔️ Verbetert de spijsvertering
✔️ Remt een hoge bloeddruk af
✔️ Bevat veel fytonutriënten
✔️ Verbeterd de huid

Lees hier de uitleg van de gezondheidsvoordelen

Voedingswaarde

Per 90 gram

Energie (kcal) 68
Koolhydraten9,8 gr
– Waarvan suikers8 gr
Vetten0,9 gr
– Waarvan verzadigd0,3 gr
Vezels4,8 gr
Eiwitten2,3 gr
Zout0 gr

Bron: Voedingscentrum

Gerelateerde vruchten

Scroll naar top