Kaki

✔️ Heerlijk als snack
✔️ Rijk aan mineralen
✔️ Vitamine C

Kaki

✔️ Heerlijk als snack
✔️ Rijk aan mineralen
✔️ Vitamine C

De Diospyros kaki, of oosterse persimmon, Chinese persimmon en in de volksmond kaki is een vrucht van de kakiboom en is qua vorm vrijwel hetzelfde als een appelboom en kan wel 10 meter hoog worden. De boom verliest snel haar bladeren die medium tot donkergroen zijn. De bomen bloeien van mei tot juni en zijn mannelijk of vrouwelijk. Beide produceren ze bloemen waaraan de exotische vrucht, kaki groeit. 

Herkomst

De oosterse kaki vindt haar oorsprong in ‘de naam zegt het al’ het oosten van de wereld. Kaki is één van de oudst gecultiveerde planten en wordt al meer dan 2000 jaar gebruikt in China. 

Smaak

Een kaki vrucht heeft een zacht zoete smaak die het best naar voren komt wanneer hij rijp is. De structuur heeft veel weg van een mango en je kunt hem het best eten zonder schil. 

Bewaren

De vruchten blijven circa 3 dagen goed in de koelkast. Onrijpe kaki’s rijpen vrij snel op kamertemperatuur. 

Gezondheidsvoordelen

✔️ Boost je immuunsysteem
✔️ Verbetert de spijsvertering
✔️ Rijk aan fytochemicaliën
✔️ Verminderd de kans op ziekte
✔️ Bevat enorm veel mineralen

Lees hier de uitleg van de gezondheidsvoordelen

Voedingswaarde

Per 100 gram

Energie (kcal) 96
Koolhydraten23,3 gr
– Waarvan suikers23,3 gr
Vetten0 gr
– Waarvan verzadigd0 gr
Vezels0,6 gr
Eiwitten0,6 gr
Zout0 gr

Bron: Voedingscentrum

Gerelateerde vruchten

Scroll naar top