kiwano

✔️ Rijk aan vitamines
✔️ Heerlijk verfrissend
✔️ Eetbare pitjes

Kiwano

✔️ Rijk aan vitamines
✔️ Heerlijk verfrissend
✔️ Eetbare pitjes

De kiwano wordt ook wel gehoornde meloen genoemd en is familie van de komkommer. Kiwano is een ovale vrucht met een oneetbare oranje gehoorde schil. Het vruchtvlees is gelei achtig met eetbare pitjes en groen van kleur. 

Kiwano heeft een heerlijk frisse en lichtzoete smaak. Het is een verfrissend hapje bij een BBQ of heerlijk in een salade.

De kiwano is erg gezond! Zo is de vrucht rijk aan vitamine C, ijzer, kalium en magnesium. De kiwano bevat ook vitamine A en andere gezonde voedingsstoffen. 

Herkomst

De kiwano groeit aan kruidachtige plant, deze plant heeft erg behaarde bladeren en veel stekels. Kiwano’s zijn oorspronkelijk afkomstig uit de Kalahari in Afrika. Rond de jaren 80 is de kiwano op de markt gebracht door de Nieuw-Zeelanders. De handelsnaam Kiwano is daarom ook door een Nieuw-Zeelander bedacht.

Smaak

De smaak van een kiwano is het best te omschrijven als meloen- komkommerachtig. Het vruchtvlees is groen van kleur met veel eetbare witte pitjes. De structuur is geleiachtig en behoorlijk waterig. Snij de kiwano doormiddel en lepel zo het vruchtvlees eruit. Kiwano zijn heerlijk om zo te eten maar ook lekker door een (fruit)salade, in smoothie en bij ijs.

Bewaren

Het wordt aangeraden om de kiwano op een gekoelde plek te bewaren. Je kunt hem dan circa 2 tot 3 weken bewaren. Bewaar de kiwano niet in de koelkast, dit is niet goed voor het rijpingsproces. 

Gezondheidsvoordelen

✔️ Verbetert de spijsvertering
✔️ Goed voor je ogen
✔️ Versterkt de botten
✔️ Goed voor je huid
✔️ Versterkt immuunsysteem

Lees hier de uitleg van de gezondheidsvoordelen

Voedingswaarde

Per 100 gram

Energie (kcal) 44
Vet 1,3 gr
Natrium 2 mg
Koolhydraten  7,6 gr
Eiwit 1,8 gr
Calcium 13 mg
IJzer 1,13 mg
Kalium 123 mg

Bron: Nutrition Value

Gerelateerde vruchten

Scroll naar top