Home » Kweepeer
Kweepeer
✔️ Vitamine Bom
✔️ Ecologisch geteeld
✔️ Heerlijk om compote van te maken
De kweepeer wordt ook wel kweeappel of quince genoemd. Het is de vrucht van een boomsoort die behoort bij de rozenfamilie. De Kweepeer is rauw vrijwel niet eetbaar door het zure vruchtvlees en de harde schil. Kweeperen zijn geschikt om compote van te maken zoals jam, marmelade, gelei en bijvoorbeeld vruchtenpasta.
Bovendien ruiken kweeperen heerlijk fris en licht zuur waardoor ze ook als natuurlijke luchtverfrisser gebruikt kunnen worden.
Smaak
Rauw is de Kweepeer vrijwel niet te eten, dit komt door het zure vruchtvlees en de harde schil. Je kunt het natuurlijk proberen, maar wij raden het af. Kweeperen zijn heerlijk om jam, marmelade of vruchtenpasta’s van te maken.
Gezondheidsvoordelen
✔️ Rijk aan antioxidanten
✔️ Versterkt immuunsysteem
✔️ Goed voor je huid
✔️ Bloeddruk verlagend
✔️ Rijk aan vezels
Lees hier de uitleg van de gezondheidsvoordelen