Kweepeer

✔️ Vitamine Bom
✔️ Ecologisch geteeld
✔️ Heerlijk om compote van te maken

Kweepeer

✔️ Vitamine Bom
✔️ Ecologisch geteeld
✔️ Heerlijk om compote van te maken

De kweepeer wordt ook wel kweeappel of quince genoemd. Het is de vrucht van een boomsoort die behoort bij de rozenfamilie. De Kweepeer is rauw vrijwel niet eetbaar door het zure vruchtvlees en de harde schil. Kweeperen zijn geschikt om compote van te maken zoals jam, marmelade, gelei en bijvoorbeeld vruchtenpasta.

Bovendien ruiken kweeperen heerlijk fris en licht zuur waardoor ze ook als natuurlijke luchtverfrisser gebruikt kunnen worden.  

Herkomst

Kweeperen komen oorspronkelijk uit landen rondom de Kaspische Zee. Dit zijn landen zoals Rusland, Turkmenistan, Iran, Kazachstan en Azerbeidzjan. Tegenwoordig worden kweeperen in meerdere landen geteeld, zoals Japen, Turkije en landen in het zuiden van Europa.

Smaak

Rauw is de Kweepeer vrijwel niet te eten, dit komt door het zure vruchtvlees en de harde schil. Je kunt het natuurlijk proberen, maar wij raden het af. Kweeperen zijn heerlijk om jam, marmelade of vruchtenpasta’s van te maken.

Bewaren

Kweeperen zijn gekoeld enkele weken houdbaar. We raden aan ze niet te stapelen maar ze langs elkaar te leggen. Wellicht neemt het ruimte in beslag maar daar krijg je een heerlijk geurend huis voor terug!

Gezondheidsvoordelen

✔️ Rijk aan antioxidanten
✔️ Versterkt immuunsysteem
✔️ Goed voor je huid
✔️ Bloeddruk verlagend
✔️ Rijk aan vezels

Lees hier de uitleg van de gezondheidsvoordelen

Gerelateerde vruchten

Scroll naar top