Lychee

✔️ Bron van vitamines
✔️ Heerlijk zoet
✔️ Gezonde snack voor tussendoor

Lychee

✔️ Bron van vitamines
✔️ Heerlijk zoet
✔️ Gezonde snack voor tussendoor

Lychee is een prachtige vrucht die, net zoals ramboetan en longan, behoort tot de Zeepboomfamilie. De vrucht groeit aan een Lycheeboom, deze boom kan 30 meter hoog kan worden. De brosse, roze schil beschermd het vruchtvlees en is makkelijk te verwijderen. Lychees zijn eivormig en circa 6 tot 15 cm lang.

De Lychee is een alkalische vrucht en bevat werkelijk een explosie aan vitamines! Lychees zijn een uitstekende bron van vitamines. Zo worden de vitamines C, B1, B2, B3, B6 en B11 in grote hoeveelheden aangetroffen in de Lychee. Buiten dat ze een hoog gehalte aan vitamines hebben, bevordert het eten van lychees het functioneren van de lever en het hart. 

Herkomst

Lychees komen oorspronkelijk uit China, maar worden tegenwoordig in vele landen met tropische klimaten gekweekt. Dit zijn voornamelijk Madagaskar, Mauritius, Zuid- Afrika en Israël.

Smaak

De smaak van de lychee is heerlijk verfrissend zoet. De smaak is te vergelijken met een muskaatdruif. Het vruchtvlees van een Lychee is stevig met een gelei- achtig laagje eromheen en ‘kraakt’ een beetje tijdens het eten.

Bewaren

Je kan lychees het beste bewaren op een koele plek (circa 12 °C). De Lychees zullen dan ongeveer een week houdbaar blijven. Je kunt Lychees ook invriezen dan zijn ze zo’n 12 maanden houdbaar.

Gezondheidsvoordelen

✔️ Versterkt immuunsysteem
✔️ Helpt bij stress
✔️ Antioxidanten
✔️ Goed voor je lever
✔️ Gezond voor je botten

Lees hier de uitleg van de gezondheidsvoordelen

Voedingswaarde

Per 100 gram

Energie (kcal) 64
Koolhydraten15,1 gr
– Waarvan suikers15,1 gr
Vetten 0 gr
– Waarvan verzadigd0 gr
Eiwitten0,5 gr

Bron: Eenvoudig afvallen

Gerelateerde vruchten

Scroll naar top