Mangistan

✔️ Koningin der vruchten
✔️ Vitamine B & C
✔️ Rijk aan krachtige antioxidanten

Mangistan

✔️ Koningin der vruchten
✔️ Rijk aan krachtige antioxidanten
✔️ Vitamine B & C

Mangistan, ook wel mangosteen genoemd, wordt gezien als de koningin der vruchten vanwege haar intense smaak. Mangosteen heeft een paarsbruine leerachtige schil van gemiddeld 1 centimeter dik.

Onder deze schil bevindt zich het witte vruchtvlees. Het vruchtvlees van de mangistan is verdeeld in 4 á 8partjes. Deze partjes zijn lekker sappig en zoetzuur van smaak.

De vrucht bevat veel antioxidanten, daarom wordt deze vrucht gezien als superfood. De mangisteen is ook rijk aan ijzer, calcium, vitamine B en C.

Herkomst

De mangistan groeit aan een boom die wel 25 meter hoog kan worden. Het is een langzaam groeiende boom, pas na de eerste 10 tot 15 jaar geeft de boom 2 á 3 keer per jaar vruchten.

Oorspronkelijk komt de mangosteen uit Maleisië, tegenwoordig kom je deze vrucht ook tegen in Zuidoost-Azië, Zuid-Amerika en Afrika.

Smaak

De smaak van de mangosteen is lekker fris en zoet. Vaak wordt gezegd dat het doet denken aan een perzik of druiven.

Bewaren

De mangistan is bij kamertemperatuur 1-2 dagen houdbaar. Op een koele plek (ca 12 °C) blijft de vrucht iets langer houdbaar.

Gezondheidsvoordelen

✔️ Rijk aan krachtige antioxidanten
✔️ Helpt bij huidinfecties
✔️ Ontstekingsremmend
✔️ Helpt bij gezonde spijsvertering
✔️ Versterkt het immuunsysteem

Lees hier de uitleg van de gezondheidsvoordelen

Voedingswaarde

Per 100 gram

Energie (kcal)63
Koolhydraten15,6 gr
– Waarvan suikers0 gr
Vetten 0,4 gr
– Waarvan verzadigd0 gr
Vezels5,1 gr
Eiwitten0,5 gr
Zout7 mg

 

Gerelateerde vruchten

Scroll naar top