Maracuja

✔️ Passiflora famillie
✔️ Eetbare pitjes
✔️ Vitaminebommetje

Maracuja

✔️ Passiflora famillie
✔️ Eetbare pitjes
✔️ Vitaminebommetje

De maracuja behoort tot dezelfde familie als de passievrucht, namelijk de passiflora. Aangezien het ‘bloedverwanten’ zijn, wordt de maracuja ook wel het gele zusje van de passievrucht genoemd. Ook is deze vrucht familie van de granadilla en curuba. Een maracuja is ongeveer net zo groot als een passievrucht en heeft een zelfde soort structuur vruchtvlees, gelei achtig met veel kleine eetbare pitjes. 

Mocht je nu ooit in Duitsland zijn en daar graag een passievrucht willen eten? Dan moet je vragen naar maracuja, passievrucht betekent in het Duits maracuja!

De maracuja is een bron van vitamine E en B1, waardoor het een goede aanvulling is op de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid fruit.

Herkomst

Maracuja groeit aan de passiebloem in warme streken. Oorspronkelijk komt de maracuja, net als de passievrucht en de granadilla, uit Zuid-Amerika. Tegenwoordig worden ze vooral geïmporteerd uit Afrikaanse landen.

Smaak

Maracuja’s zijn zoetzuur en vol van smaak. Ze zijn een heerlijk toevoeging aan bijvoorbeeld dessert, ijs, taarten, sappen ect.

Je eet ze net zoals je een passievrucht eet, doormidden snijden en dan uitlepelen.

Bewaren

Je kunt de Maracuja het beste op kamertemperatuur bewaren. Zodra de schil begint te rimpelen is die rijp.

Gezondheidsvoordelen

✔️ Goed voor je darmen
✔️ Rijk aan antioxidanten
✔️ Goed voor je ogen
✔️ Versterkt immuunsysteem
✔️ Gezond voor je hart

Lees hier de uitleg van de gezondheidsvoordelen

Voedingswaarde

Per 100 gram

Energie (kcal)  8
Koolhydraten 0,9 gr
– Waarvan suikers 0,9 gr
Vetten 0,1 gr
– Waarvan verzadigd 0 gr
Vezels 0,5 gr
Eiwitten 0,4 gr
Zout 0,01 gr

Bron: Voedingscentrum

Gerelateerde vruchten

Scroll naar top