Nashipeer

✔️ Kan helpen bij een kater
✔️ Oneetbare schil
✔️ Rijk aan vitamines en mineralen

Nashipeer

✔️ Kan helpen bij een kater
✔️ Rijk aan vitamines en mineralen
✔️ Oneetbare schil

De nashipeer is een appelvormige peer. Ze hebben een dunne oneetbare schil en zijn geelwit van kleur. Het vruchtvlees is lekker sappig en heeft iets weg van de smaak van een appel, alleen dan iets aromatischer. Marco Polo heeft de nashipeer vanuit China naar Europa gebracht. Hij is dan waarschijnlijk de eerste Europeaan die de nashipeer heeft mogen ontdekken. 

Nashiperen zijn heel gezond. Zo zitten ze vol met vezels wat goed is voor je spijsvertering. Nashipeer bevat ook veel mineralen en vitamines. Vitamine C is vooral veel terug te vinden. 1 grote nashipeer bevat maar liefst 14% van de ADH van vitamine C. Qua mineralen bevat de nashipeer calcium, fosfor en natrium. 

Herkomst

De nashipeer groeit aan een struik. Ze worden meestal in papier zakjes verpakt aan de struik. Dit wordt gedaan zodat er geen ongedierte bij kan komen.

Oorspronkelijk komt de nashipeer uit China. Door Marco Polo werd die naar Europa gebracht. Tegenwoordig groeit die nashipeer ook veel in Nieuw-Zeeland en Japan.

Smaak

De nashipeer moet je eerst even uit zijn oneetbare dunne schil verwijderen. Het vruchtvlees is lekker sappig en zoet van smaak. De nashipeer kan je goed gebruiken in een lekkere frisse salade, in een smoothie of om zo uit de hand te eten.

Bewaren

Rijpe nashiperen kan je het beste in de koelkast bewaren. Hier blijven ze ongeveer nog 2 dagen houdbaar. Nashiperen smaken wel het lekkerst als ze op kamertemperatuur zijn. Onrijpe nashiperen kan je het beste op kamertemperatuur laten rijpen.

Gezondheidsvoordelen

✔️ Rijk aan vitamines
✔️ Kan helpen bij een kater
✔️ Goed voor spijsvertering
✔️ Bron voor energie
✔️ Rijk aan kalium

Lees hier de uitleg van de gezondheidsvoordelen

Voedingswaarde

Per 100 gram

Energie (kcal) 42
Koolhydraten10,7 gr
– Waarvan suikers0,2 gr
Vetten3,6 gr
– Waarvan verzadigd0,01 gr
Vezels3,6 gr
Eiwitten0,5 gr
Zout3,8 mg

Bron: Discovered

Gerelateerde vruchten

Scroll naar top