Passievrucht

✔️ Vitaminebommetje
✔️ Eetbare pitjes
✔️ Rijk aan antioxidanten

Passievrucht

✔️ Vitaminebommetje
✔️ Eetbare pitjes
✔️ Rijk aan antioxidanten

De passievrucht wordt ook wel Markieza genoemd. Het is een vrucht die, onder andere samen met de maracuja, granadilla en curuba, behoort tot de familie Passieflora. De passievrucht is de vrucht van een klimplant. Deze planten zijn te herkennen aan hun mooie openslaande paarse bloemen.

Voor altijd jong blijven? Je lichaam zet vitamine A om in collageen, wat er voor zorgt dat de huid verstevigd en we er jonger uit komen te zien! Deze vrucht bevat een hoog gehalte aan vitamines, maar liefst 27% van je alledaags benodigde hoeveelheid vitamine C. Het bevat vele antioxidanten en beschermt daardoor het hele lichaam tegen ziektes en radicale bacteriën.

Herkomst

De passievrucht komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en is wereldwijd bekend. Tegenwoordig komt de vrucht uit onder andere Brazilië, Venezuela en Colombia.

Smaak

De smaak van een passievrucht varieert. Hij kan zoet van smaak zijn maar ook zuur of zoetzuur. Het ligt er net aan op welk moment je de passievrucht eet. Hoe meer ‘rimpels’ de passievrucht heeft, hoe zoeter die smaakt. De pitjes in de passievrucht zijn eetbaar.

Passievruchten zijn in vele fruitsalades, yoghurt en ijs te verwerken. Het is een dominante smaak die heerlijk te combineren is met andere vruchten.

Bewaren

Is de schil glad dan is de passievrucht nog niet rijp. Het duurt dan ongeveer een week voordat de passievrucht gerimpeld is en zijn beste smaak heeft. Een rijpe passievrucht is 2-3 dagen houdbaar bij kamertemperatuur.

Gezondheidsvoordelen

✔️ Goed voor je darmen
✔️ Rijk aan antioxidanten
✔️ Goed voor je ogen
✔️ Versterkt immuunsysteem
✔️ Gezond voor je hart

Lees hier de uitleg van de gezondheidsvoordelen

Voedingswaarde

Per 100 gram

Energie (kcal)8
Koolhydraten0,9 gr
– Waarvan suikers0,9 gr
Vetten0,1 gr
– Waarvan verzadigd0 gr
Vezels0,5 gr
Eiwitten0,4 gr
Zout0,01 gr

Bron: Voedingscentrum

Gerelateerde vruchten

Scroll naar top