Home » Passievrucht
Passievrucht
✔️ Vitaminebommetje
✔️ Eetbare pitjes
✔️ Rijk aan antioxidanten
De passievrucht wordt ook wel Markieza genoemd. Het is een vrucht die, onder andere samen met de maracuja, granadilla en curuba, behoort tot de familie Passieflora. De passievrucht is de vrucht van een klimplant. Deze planten zijn te herkennen aan hun mooie openslaande paarse bloemen.
Voor altijd jong blijven? Je lichaam zet vitamine A om in collageen, wat er voor zorgt dat de huid verstevigd en we er jonger uit komen te zien! Deze vrucht bevat een hoog gehalte aan vitamines, maar liefst 27% van je alledaags benodigde hoeveelheid vitamine C. Het bevat vele antioxidanten en beschermt daardoor het hele lichaam tegen ziektes en radicale bacteriën.
Smaak
De smaak van een passievrucht varieert. Hij kan zoet van smaak zijn maar ook zuur of zoetzuur. Het ligt er net aan op welk moment je de passievrucht eet. Hoe meer ‘rimpels’ de passievrucht heeft, hoe zoeter die smaakt. De pitjes in de passievrucht zijn eetbaar.
Passievruchten zijn in vele fruitsalades, yoghurt en ijs te verwerken. Het is een dominante smaak die heerlijk te combineren is met andere vruchten.
Gezondheidsvoordelen
✔️ Goed voor je darmen
✔️ Rijk aan antioxidanten
✔️ Goed voor je ogen
✔️ Versterkt immuunsysteem
✔️ Gezond voor je hart
Lees hier de uitleg van de gezondheidsvoordelen
Voedingswaarde
Per 100 gram
Energie (kcal) | 8 |
Koolhydraten | 0,9 gr |
– Waarvan suikers | 0,9 gr |
Vetten | 0,1 gr |
– Waarvan verzadigd | 0 gr |
Vezels | 0,5 gr |
Eiwitten | 0,4 gr |
Zout | 0,01 gr |
Bron: Voedingscentrum