Pitahaya rood

✔️ Rijk aan antioxidanten
✔️ Sierlijke vrucht, paars vruchtvlees
✔️ Lekker in een cocktail of salade

Pitahaya rood

✔️ Rijk aan antioxidanten
✔️ Sierlijke vrucht, paars vruchtvlees
✔️ Lekker in een cocktail of salade

Pitahaya wordt vanwege de schubachtige schil ook wel drakenfruit genoemd en is een cactusvrucht. Pitahaya’s heb je in het rood met wit vruchtvlees, met paars vruchtvlees of je hebt de gele variant. Het paarse vruchtvlees van deze pitahaya is licht zoet van smaak en heeft kleine zwarte eetbare pitjes, wat iets weg heeft van een kiwi.

De Pitahaya is niet alleen een mooie en een lekkere vrucht maar ook heel gezond. Zo zit de vrucht vol met vitamine C, vitamine B1 en calcium. Vanwege het aantal antioxidanten in de pitahaya wordt er gezegd dat het wonden geneest. Het is onder andere goed voor je immuunsysteem en voor je huid. 

Herkomst

Pitahaya’s groeien aan een cactusplant met grote witte bloemen. Deze cactusvrucht komt oorspronkelijk uit Mexico, Midden- en Zuid-Amerika. Tegenwoordig groeit de pitahaya ook in Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië.

Smaak

Het paarse vruchtvlees van deze pitahaya smaakt lichtzoet en heeft zwarte eetbare pitjes. Je kan de pitahaya van boven naar beneden door snijden en uitlepelen zoals een kiwi, maar je kan hem ook in plakken snijden en dan gemakkelijk uit de schil halen.

Bewaren

Bewaar pitahaya’s altijd in de koelkast. Hier blijven ze een aantal dagen houdbaar.

Gezondheidsvoordelen

✔️ Rijk aan antioxidanten
✔️ Kan wonden helpen genezen
✔️ Goed voor je ogen
✔️ Versterkt immuunsysteem
✔️ Goed voor de stofwisseling

Lees hier de uitleg van de gezondheidsvoordelen

Voedingswaarde

Per 100 gram

Energie (kcal) 60
Koolhydraten 9 gr
– Waarvan suikers 83 gr
Vetten  0,5 gr
– Waarvan verzadigd 0 gr
Vezels 1 gr
Eiwitten 2 gr
Zout 60 mg

Bron: Discovered

Gerelateerde vruchten

Scroll naar top