Pitahaya

✔️ Vitamine C & B1
✔️ Rijk aan antioxidanten
✔️ Sierlijke vrucht

Pitahaya

✔️ Vitamine C & B1
✔️ Rijk aan antioxidanten
✔️ Sierlijke vrucht

Pitahaya wordt ook wel drakenfruit genoemd, vanwege de schubachtige schil. De vrucht behoort tot de cactus familie. Pithaya’s heb je in het rood met wit vruchtvlees, paars vruchtvlees en de gele variant. Het vruchtvlees van deze pithaya is wit van kleur en heeft kleine zwarte eetbare pitjes.

Pithaya’s zijn niet alleen mooi en smaken niet alleen lekker maar zijn ook erg gezond. Dit komt omdat ze vrucht vol zit met vitamine C, vitamine B1 en calcium. Vanwege de aantal antioxidanten in de pitahaya wordt er gezegd dat het wonden geneest. Het is onder andere goed voor het immuunsysteem en de huid.

Herkomst

De pitahaya groeit aan een cactus. Deze cactusvrucht komt oorspronkelijk uit Mexico, Zuid- en Midden-Amerika. Tegenwoordig groeit de pitahaya ook in Colombia en Zuidoost-Azië.

Smaak

Het witte vruchtvlees van deze pitahaya smaakt licht zoet, heeft zwarte eetbare pitjes en is lekker verfrissend.

Bewaren

Het witte vruchtvlees van deze pitahaya smaakt licht zoet, heeft zwarte eetbare pitjes en is lekker verfrissend.

Gezondheidsvoordelen

✔️ Rijk aan antioxidanten
✔️ Wondheling
✔️ Versterkt je botten
✔️ Versterkt immuunsysteem
✔️ Goed voor je huid

Lees hier de uitleg van de gezondheidsvoordelen

Voedingswaarde

Per 100 gram

Energie (kcal) 60
Koolhydraten 9 gr
– Waarvan suikers 0 gr
Vetten  0,5 gr
– Waarvan verzadigd 0 gr
Vezels 1 gr
Eiwitten 2 gr
Zout 60 mg

Bron: Discovered

Gerelateerde vruchten

Scroll naar top