Home » Ramboetan
Ramboetan
✔️ Vitaminebommetje
✔️ Sierlijke vrucht
✔️ Rijk aan antioxidanten
Ramboetan (Rambutan) is familie van de vrucht lychee en longan. Ze zijn klein, rond, harig en meestal rood of lichtbruin van kleur met groene of rode haren. De naam is afgeleid naar de schil van de ramboetan, rambut betekent namelijk haar in Indonesië.
In Nederland is de vrucht niet zo bekend, in Zuidoost-Azië is het een van de meest favoriete vruchten. Onder de schil zit het zoete witte vruchtvlees. Je eet ze hetzelfde als een lychee of longan. Een rambutan is rijk aan kalium, calcium en magnesium. Deze vrucht bevat ook veel vitamine C wat weer zorgt voor een goede weerstand. Dit maakt de vrucht dus niet alleen lekker en sierlijk maar ook heel gezond.
Smaak
De smaak van de ramboetan is lichtzoet en lekker sappig. Breek met je nagel (of met een mesje) de bovenkant van de schil open. Zo kun je het witte vruchtvlees eruit halen en dit opeten, vergeet niet de oneetbare pit die er nog in zit.
Gezondheidsvoordelen
✔️ Verhoogt je energie
✔️ Goed voor je huid
✔️ Gezond voor je botten
✔️ Goed voor je hart
✔️ Bevordert een gezonde spijsvertering
Lees hier de uitleg van de gezondheidsvoordelen
Voedingswaarde
Per 100 gram
Energie (kcal) | 68 |
Koolhydraten | 16,9 gr |
Vitamine C | 23 mg |
Vetten | 0,1 gr |
Calcium | 5 mg |
Vezels | 1 gr |
Eiwitten | 0,9 gr |
Natrium | 1 mg |
Bron: Verse oogst