De Galia Meloen is een heerlijk zoete, ronde, licht geribde meloen met een groene tot gele schil. Ze is een kruising tussen een cantaloupe en een suikermeloen. De Galia Meloen heeft meer vruchtvlees dan andere meloensoorten.
De Galia Meloen is een vrucht rijk aan vitamines en mineralen. De Galia Meloen bevat vitamine A, C, E en K en is goed voor onder andere de groei, de weerstand en de aanmaak van stevige spieren en botten.
Deze meloen is zoet. De meloen is rijp zodra het kroontje een beetje ingedrukt kan worden. Een betere methode is aan de meloen te ruiken. Ruikt hij lekker en zoet, dan kun je hem eten. Ruik je niets, laat de meloen dan nog even op kamertermperatuur rijpen.
Bewaar de meloen in de fruitschaal. Een aangesneden meloen kan je nog een paar dagen in een folie in de koelkast bewaren.
De meloen is familie van de komkommer, de pompoen en van courgettes. Een meloen is dus eigenlijk een vruchtgroente en horen officieel bij groenten. De meeste mensen scharen meloenen echter onder fruit, vandaar dat wij meloenen onder fruit gecategoriseerd hebben.