Home » Tamarinde
Tamarinde
✔️ Rijk aan vitamines
✔️ Goed voor je hart
✔️ Ideaal ingrediënt voor verschillende sauzen
Tamarinde
✔️ Rijk aan vitamines
✔️ Goed voor je hart
✔️ Ideaal ingrediënt voor verschillende sauzen
Tamarinde is een lange bruine vrucht die lijkt op een boon. Deze vrucht wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken bijvoorbeeld in sauzen, marmelade en zelfs soms in pindasaus. Het wordt wel is gebruikt in de plaats van citroensap of azijn.
Bekijk hier 500+ recepten met tamarinde
Tamarinde is ook lekker om zo uit de hand te eten. Eerst even de harde bruine schil eraf halen daarna verwijder je het ‘skelet’ en vergeet niet dat er oneetbare pitten inzitten. De vrucht is erg gezond vanwege onder andere ijzer, magnesium, vitamines B1 en B3.
Smaak
Een rijpe tamarinde is zoetzuur van smaak. Een onrijpe tamarinde is zuur van smaak.
Gezondheidsvoordelen
✔️ Versterkt immuunsysteem
✔️ Verhoogt de spijsvertering
✔️ Goed voor je hart
✔️ Verhoogt de bloedsomloop
✔️ Verbetert zenuwstelsel
Lees hier de uitleg van de gezondheidsvoordelen
Voedingswaarde
Per 100 gram
Energie (kcal) | 30 |
Koolhydraten | 7,2 gr |
– Waarvan suikers | 1 gr |
Vetten | 0 gr |
– Waarvan verzadigd | 0 gr |
Vezels | 0 gr |
Eiwitten | 0,3 gr |
Zout | 0 gr |
Bron: Voedingscentrum