Tomatillo

✔️ Rijk aan krachtige antioxidanten
✔️ Versterkt het immuunsysteem
✔️ Bevorderd de spijsvertering

Tomatillo

✔️ Rijk aan krachtige antioxidanten
✔️ Versterkt het immuunsysteem
✔️ Bevorderd de spijsvertering

De tomatillo ook wel bekend als de Mexicaanse boltomaat is een bolvormige groene of groenpaarse bes en behoort tot dezelfde familie als de physalis. Als je beide vruchten bekijkt zie je de overeenkomsten. Tomatillos werden in Mexico gedomesticeerd voor de komst van de Europeanen, en speelden een belangrijke rol in de cultuur van de Maya’s en de Azteken, belangrijker dan de tomaat. De specifieke naam philadelphica dateert uit de 18e eeuw.

Je kunt tomatillos op meerdere manieren gebruiken, bijvoorbeeld in salades of soep. Ze worden meestal rauw en gekookt gegeten.

Herkomst

Tomatillos komen oorspronkelijk uit Centraal-Amerika en Mexico. De plant wordt vooral geteeld in de Mexicaanse staten Hidalgo en Morelos, en in de hooglanden van Guatemala.

Smaak

Onrijp heeft de vrucht een zeer zure smaak. Wij raden ze aan rijp te eten zodat je de heerlijke zoete smaak ervaart.

Bewaren

Als je de tomatillos verpakt in een zak en gekoeld bewaard, blijven ze ongeveer 3 weken goed. Buiten de koelkast blijven ze circa één week goed.

Gezondheidsvoordelen

✔️ Rijk aan krachtige antioxidanten
✔️ Gaat hoge bloeddruk tegen
✔️ Versterkt het immuunsysteem
✔️ Toepasbaar in (bijna) ieder gerecht
✔️ Bevorderd de spijsvertering

De uitleg van de gezondheidsvoordelen worden later toegevoegd.

Voedingswaarde

Per stuk

Energie (kcal)40
Koolhydraten13 gr
Vetten3,3 gr
Eiwitten1,4 gr

Bron: Wikipedia

Gerelateerde vruchten

Scroll naar top