Mango is ‘de’ vrucht om je calorie inname te beheersen

Mango groeiend aan een boom in de nature Mango is ‘de’ vrucht om je calorie inname te beheersen

Mango’s zijn het perfecte tropische fruit voor iedereen die zijn calorie-inname onder controle wil houden. Ze zijn niet alleen lekker, maar bevatten ook erg  weinig calorieën. Daarmee dat mango is ‘de’ vrucht om je calorie inname te beheersen

Bovendien zitten ze boordevol essentiële voedingsstoffen en vitamines die helpen om je gezondheid en welzijn te behouden.

Mango’s zijn laag in calorieën maar zitten boordevol voedingsstoffen. Een kop gesneden mango levert maar slechts 99 calorieën en bevat 25 gram koolhydraten. Mango’s zijn rijke bronnen van vitamine A en C, die als krachtige antioxidanten fungeren.

Mango’s bevatten ook kalium en magnesium, die beide de bloeddruk helpen verlagen. Mango’s leveren 3 gram vezels per kopje, wat een regelmatige spijsvertering bevordert en het cholesterolgehalte kan helpen verlagen.

Gesneden stukjes mango vallend op een hele mango

Omdat mango’s zo zoet zijn, wordt vaak gedacht dat ze veel suiker bevatten. Mango’s bevatten echter minder suiker dan veel andere vruchten, waaronder bananen, kersen, druiven en sinaasappels. 

Als je op je suikerinname let om gezondheidsredenen of omdat je je calorie-inname moet beheersen om af te vallen, zijn mango’s een uitstekende keuze.

Gesneden stukjes mango vallend op een hele mango Mango is ‘de’ vrucht om je calorie inname te beheersen

Gerelateerde vrucht

Meer feitjes & weetjes

Laat een reactie achter