Mango is ‘de’ vrucht om je calorie inname te beheersen

Mango is ‘de’ vrucht om je calorie inname te beheersen

Mango is een tropische vrucht die boordevol voedingsstoffen, antioxidanten en vezels zit. Hij kan rauw worden gegeten of aan verschillende gerechten worden toegevoegd, zoals salades en salsa’s.

Mango’s zijn laag in calorieën maar zitten vol voedingsstoffen. Een kop gesneden mango’s levert slechts 99 calorieën en bevat 25 gram koolhydraten. Mango’s zijn rijke bronnen van vitamine A en C, die als krachtige antioxidanten fungeren en in verband zijn gebracht met een verminderd risico op bepaalde vormen van kanker. Ze bevatten ook kalium en magnesium, die beide de bloeddruk helpen verlagen. Mango’s leveren ook 3 gram vezels per kopje, wat een regelmatige spijsvertering bevordert en het cholesterolgehalte kan helpen verlagen.

Omdat mango’s zo zoet zijn, wordt vaak gedacht dat ze veel suiker bevatten. Mango’s bevatten echter minder suiker dan veel andere vruchten, waaronder bananen, kersen, druiven en sinaasappels. Als je op je suikerinname let om gezondheidsredenen of omdat je je calorie-inname moet beheersen om af te vallen, zijn mango’s een uitstekende keuze.

Meer feitjes & weetjes

Laat een reactie achter

Scroll naar top