Waarom is dagelijks gebruik van Kurkuma gezond?

kurkuma poeder op lepel

Kurkuma, ook wel bekend als geelwortel, is een kruid dat vaak wordt gebruikt in de keuken van India en Zuidoost-Azië. Het heeft een felgele kleur en wordt vaak gebruikt om gerechten op smaak te brengen en kleur te geven. Maar wist je dat kurkuma ook veel gezondheidsvoordelen heeft? 

In deze blogpost zullen we bespreken waarom dagelijks gebruik van kurkuma gezond is.

Ontstekingsremmend

Kurkuma staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Het bevat een stof genaamd curcumine, die helpt bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Ontstekingen worden vaak geassocieerd met verschillende ziekten, zoals artritis, hartziekten en kanker. Door dagelijks kurkuma te gebruiken, kun je de ontsteking in je lichaam verminderen en de kans op deze ziekten verkleinen.

Verbetert de hersenfunctie

Studies hebben aangetoond dat curcumine in kurkuma kan helpen bij het verbeteren van de hersenfunctie. Het kan helpen bij het verbeteren van het geheugen en het verminderen van symptomen van depressie en angst. Dit komt omdat curcumine de productie van bepaalde hormonen in de hersenen stimuleert die verantwoordelijk zijn voor deze functies.

Waar kun je Kurkuma kopen?

Er zijn verschillende opties om kurkuma te kopen. Als je op zoek bent naar verse kurkuma, kan je deze vinden in speciaalzaken of op de markt. Kurkuma is verkrijgbaar in poedervorm en als capsules. Natuurlijke kurkuma kan je vinden in de meeste supermarkten en natuurvoedingswinkels. Daarnaast kan je kurkuma supplementen vinden in gezondheidswinkels of online. Met als bekendste naam Holland & Barrett, deze specialist heeft vele gezonde voedingsproducten.

Er zijn veel verschillende merken en vormen van kurkuma supplementen beschikbaar, dus het is belangrijk om de ingrediëntenlijst te lezen en de juiste vorm te kiezen die bij je past.

Hoe kun je Kurkuma gebruiken?

Er zijn verschillende manieren waarop je kurkuma aan je dieet kunt toevoegen. Het kan worden gebruikt als specerij in verschillende gerechten, zoals curry’s en stoofschotels. Je kunt ook kurkuma-thee maken door een theelepel kurkuma poeder toe te voegen aan een kopje heet water en het te zoeten met honing. Voor degenen die niet van de smaak houden, zijn er ook kurkuma-supplementen beschikbaar in capsulevorm.

Conclusie

Kurkuma is een kruid met veel gezondheidsvoordelen, waaronder ontstekingsremmende eigenschappen, het verbeteren van de hersenfunctie en het versterken van het immuunsysteem. Door het dagelijks aan je dieet toe te voegen, kun je de voordelen van dit kruid ervaren en je algehele gezondheid verbeteren. Probeer het eens uit en ontdek zelf de voordelen van kurkuma!

Meer blogs over tropisch fruit

Misschien vind je dit ook interessant