Wat is Lucuma poeder?

Lucuma poeder

Lucuma poeder is een superfood dat oorspronkelijk uit de hooglanden van Peru komt. Het wordt al eeuwenlang door inheemse volkeren in de Andes gebruikt als natuurlijke zoetstof en gezondheidssupplement. Het is gedroogd, gemalen poeder gemaakt van de vrucht van de Pouteria lucuma-boom, die groeit in tropische klimaten. 

Het poeder heeft een zoete, romige en unieke smaak die vaak wordt vergeleken met ahornsiroop of karamel. De gezondheidsvoordelen zijn onder meer een verbeterde spijsvertering, verbeterde immuniteit en verhoogde energieniveaus

Waar is dit wonderpoeder goed voor?

Lucuma -poeder wordt steeds populairder vanwege de gezondheidsvoordelen en om suiker in recepten te vervangen. Het bevat vitamines, mineralen en antioxidanten die je immuunsysteem kunnen stimuleren en de algehele gezondheid kunnen verbeteren. Bovendien is bekend dat het helpt bij de spijsvertering en gewichtsverlies vanwege de lage glycemische index. 

Deze poeder kan worden gebruikt in smoothies, desserts en andere recepten voor een heerlijke zoete smaak zonder toegevoegde suikers.

Wil je deze superfood kopen?

Dit wonderlijke poeder koop je online of in natuurvoedingswinkels . Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het product dat je koopt puur en vrij van additieven is voor maximale gezondheidsvoordelen.

Misschien vind je dit ook interessant

Meer feitjes & weetjes