Bekendste Zuid- Amerikaanse vruchten

Bekendste Zuid- Amerikaanse vruchten

Tropische vruchten zijn vruchten die in tropische landen worden geteeld. De tropische vruchten zijn meestal zoet en sappig.

Dit artikel zal u vertellen over de bekendste tropische vruchten die in tropische landen groeien:

Papaya

Papaja is een zeer lekkere en zoete vrucht met zacht vruchtvlees. Het wordt ook beschouwd als een superfood omdat het gezondheidsvoordelen bevat. Het bevat vitamine A, C en E, dat zijn antioxidanten die celbeschadiging helpen voorkomen. Papaja bevat ook een goede hoeveelheid kalium, magnesium, folaat en pantotheenzuur (vitamine B5), evenals vezels, eiwitten en choline. Het helpt brandend maagzuur te verlichten omdat het papaïne bevat, een enzym dat voedsel afbreekt om de spijsvertering te vergemakkelijken.

Mango

Mango wordt wel “de koning onder de vruchten” genoemd. Het is een van de meest populaire vruchten ter wereld vanwege zijn zoetheid en sappige smaak. Mango’s bevatten vitamine A die helpt om je ogen gezond te houden, vitamine C die helpt om je immuunsysteem te stimuleren en infecties te bestrijden, kalium voor het behoud van normale bloeddrukniveaus, calcium voor sterke botten en tanden, ijzer voor een gezonde bloedsomloop, enz.

Granadilla

De granadilla is een vrucht van de passiebloem, en komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. De smaak lijkt op die van de passievrucht.

Granadilla’s zijn geelbruine vruchten met een gladde buitenste schil die niet eetbaar is. De granadilla moet worden geopend om het eetbare binnenste membraan en de zaden te onthullen. De zaden zijn eetbaar, maar velen verkiezen ze te vermijden bij het eten van granadilla’s.


Bananen

Bananen komen oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, maar worden nu over de hele wereld geteeld. Ze worden in grote hoeveelheden geteeld in Midden- en Zuid-Amerika. Deze gele vrucht is een grote bron van kalium, magnesium, voedingsvezels en vitamine A, B6 en C.

Ananas

Ananas komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar wordt nu in tropische gebieden over de hele wereld geteeld. Ze zijn een uitstekende bron van vitamine C en mangaan. Ananas kan worden gebruikt om jam, sap of zelfs wijn te maken!

Meer feitjes & weetjes

Laat een reactie achter

Scroll naar top