5. Meest zeldzame tropische vruchten

Voor de fijnproevers en avonturiers onder ons kan het leuk zijn om op zoek te gaan naar zeldzame vruchten. 

Maar welke vruchten zijn nou eigenlijk het meest zeldzaam? Hieronder een overzicht van de 5 meest zeldzame tropische vruchten die er zijn:

1. Ackee

Ackee is een vrucht die voornamelijk groeit in Jamaica en andere Caribische landen. De vrucht is moeilijk te kweken en kan alleen worden gegeten als deze volledig rijp is. Wanneer een ackee niet goed is bereid, kan deze giftig zijn.

Ackee tropisch fruit groeiend aan een boom in de natuur
Durian exotisch fruit gelegen op een tafel in de natuur. Een durian vrucht is opengesneden zodat je het gele vruchtvlees kan zien.

2. Durian

Durian is een vrucht die voornamelijk in Zuidoost-Azië wordt gekweekt en staat bekend om zijn sterke geur. De vrucht is omstreden omdat sommigen de geur niet kunnen verdragen. Bovendien is de durian vrucht moeilijk te openen.

3. Mangosteen

De mangosteen is een vrucht die voornamelijk in Zuidoost-Azië wordt gekweekt. De vrucht heeft een zoete smaak en is rijk aan voedingsstoffen, zoals vitamine C. De mangosteen is echter moeilijk te vinden buiten Zuidoost-Azië.

Mangosteen gelegen in een rieten mandje op tafel
Carambola gelegen in een klein schaaltje. Een carambola is in plakjes gesneden zodat je de ster vorm kan zien.

4. Carambola

Carambola, ook wel bekend als sterfruit, is een vrucht die voornamelijk in Zuidoost-Azië, Australië en de Cariben wordt gekweekt. De vrucht heeft een stervormige dwarsdoorsnede en een zoete, licht zure smaak. Carambola kan moeilijk te vinden zijn in de Verenigde Staten en Europa.

5. Jabuticaba

Jabuticaba is een vrucht die voornamelijk in Brazilië wordt gekweekt. De vrucht groeit direct op de stam en takken van de boom en heeft een zoete smaak. Jabuticaba is moeilijk te vinden buiten Brazilië.

Jabuticaba tropische bessen groeiend aan de stam van een boom in de natuur

Ken jij een aantal van deze heerlijke, exotische vruchten die in warme klimaten groeien? Er zijn zoveel soorten tropische vruchten die de moeite waard zijn om uit te proberen!

Waarom je deze vruchten niet mag laten liggen!

Hoewel deze vruchten moeilijk te vinden zijn, zijn ze de moeite waard om te proberen als je de kans krijgt! Deze vruchten hebben een unieke smaak en textuur die niet te vergelijken zijn met andere vruchten die je misschien eerder hebt geprobeerd.

Ontdek de vele gezondheidsvoordelen

Deze tropische vruchten zijn ook erg voedzaam en bevatten veel vitaminen en mineralen die goed zijn voor je gezondheid. Als je op zoek bent naar een nieuwe en interessante smaakervaring, dan zijn deze vruchten zeker het proberen waard, ondanks dat ze misschien wat lastig te vinden zijn. Hopelijk heb je iets van deze blog over de 5 Meest zeldzame tropische vruchten opgestoken.

Bekijk hier alle gezondheidsvoordelen →

Meer blogs

Misschien vind je dit ook interessant