Passievrucht- cashew quinoasalade

Passievrucht-cashew quinoasalade is een makkelijk te maken en heerlijk gerecht dat perfect is voor een lichte lunch of diner. Het combineert tropisch fruit zoals passievrucht en mango met knapperige cashewnoten en smaakvolle kruiden voor een maaltijd die zowel voedzaam als lekker is. 

Dit recept bevat ook eenvoudige ingrediënten waardoor het het perfecte gerecht is op drukke doordeweekse avonden of luie weekenden. Met zijn felle kleuren, geurige aroma’s en smaken van de tropen zal deze maaltijdsalade je smaakpapillen zeker bekoren!

Bereidingswijze

  • Zorg allereerst voor een schone werkplek.
  • Breng de quinoa aan de kook (circa 8 minuten)
  • Snijdt de gekozen groente in kleine stukjes.
  • Was de sla goed en doe deze in een grote kom.
  • Meng de sla met de groenten.
  • Snijdt de passievruchten doormidden en knijp ze uit boven de sla.
  • Open de cashewnoten en bak deze kort in een pan.
  • Giet de quinoa af en laat even afkoelen. (lauw)
  • Voeg de quinoa en wat zaden of kazen toe aan de sla.
  • Meng het geheel door elkaar en genieten maar!

Waar kun je de ingrediënten kopen?

Je kunt deze ingrediënten in principe in de meeste supermarkten kopen maar over de kwaliteit daarvan zijn de meningen verdeeld. Om het zekere voor het onzekere te nemen kun je daarom het beste zoveel mogelijk van de ingrediënten direct bij boeren of speciaalzaken kopen. 

Vooral als deze al meer dan 30 jaar in het vak zitten en altijd al gezonde mooie groenten en fruit verbouwen. Om die reden raadt ik je aan om eens te kijken op de website van Groentebroer.nl. Zij hebben een breed en diep assortiment, dus ook vele tropische vruchten.

Serveertip

Een quinoa salade en salades in het algemeen zijn erg populair in de warmere tijden van het jaar. Zo ook is deze passievrucht- cashew quinoasalade een gezonde en goede keuze voor de warmere tijden van het jaar. 

Een heerlijk verfrissende salade op een zwoele zomeravond barbecue met familie of vrienden. Daar is deze quinoa salade het beste recept voor.

Gezondheidsvoordelen van passievrucht- cashew quinoasalade

Tropisch fruit is een overvloedige bron van vitamines, mineralen en antioxidanten die de gezondheid kunnen helpen verbeteren. Het consumeren van vers of gedroogd tropisch fruit kan essentiële voedingsstoffen leveren, zoals vitamine A, vitamine C, calcium, ijzer en magnesium. 

Passievrucht is bijvoorbeeld rijk aan voedingsvezels en bevat een breed scala aan carotenoïden, antioxidanten die kunnen helpen beschermen tegen ziekten. Evenzo is gebleken dat cashewnoten een goede bron van eiwitten en gezonde vetzuren zijn, die het risico op bepaalde chronische ziekten kunnen verminderen. 

Wil je meer te weten komen over de gezondheidsvoordelen per vrucht van de vruchten in deze passievrucht- cashew quinoasalade groenten? Bekijk hier alle gezondheidsvoordelen →

Meer recepten

Misschien vind je dit ook interessant