7 Vreemde maar ongelofelijke weetjes over Tropische Vruchten

tropisch fruit in een mand 7 Vreemde maar ongelofelijke weetjes over Tropische Vruchten

Tropische vruchten staan bekend om hun heerlijke smaken en unieke kleuren. Tropisch fruit wordt niet alleen gegeten vanwege hun smaak, maar ook vanwege de vele gezondheidsvoordelen die ze te bieden hebben. 

Maar wist je dat er enkele vreemde en ongelooflijke feiten zijn over deze vruchten die je misschien niet hebt gehoord? In dit artikel zullen we 7 Vreemde maar ongelofelijke weetjes over tropische vruchten verkennen die je zullen verrassen.

1. Durian vrucht kan ruiken naar benzine

De durian vrucht staat bekend om zijn sterke en doordringende geur. Sommige mensen beschrijven het als een mix van rotte uien, terpentijn en sportsokken. Wist je echter dat sommige mensen de geur vergelijken met benzine? Deze vreemde geur komt van een combinatie van zwavelhoudende verbindingen die in de vrucht worden gevonden.

2. Mangosteen wordt de "Koningin der vruchten" genoemd

De mangosteen is een tropische vrucht die inheems is in Zuidoost-Azië. Het heeft een zoete en pittige smaak, maar wat het uniek maakt, is de bijnaam. De mangosteen wordt de “Koningin der Vruchten” genoemd vanwege haar heerlijke smaak en talrijke gezondheidsvoordelen. Deze tropische vrucht is rijk aan antioxidanten, die bepaalde ziektes kunnen helpen voorkomen.

3. Jackfruit kan tot 100 pond wegen

De jackfruit is niet alleen de grootste boomvrucht ter wereld, maar is ook een belangrijk onderdeel van verschillende culturen en keukens over de hele wereld. Oorspronkelijk afkomstig uit India, wordt deze vrucht nu geteeld in vele andere delen van de wereld. Het heeft een zoete en fruitige smaak en wordt vaak gebruikt als vleesvervanger in veganistische en vegetarische gerechten. 

Jackfruit is rijk aan vezels, vitamines en mineralen en kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het verbeteren van de spijsvertering. 

Hele jackfruit gelegen op een tafel. Naast de jackfruit ligt een bord met stukjes vruchtvlees. 7 Vreemde maar ongelofelijke weetjes over Tropische Vruchten

4. Rambutan vrucht is bedekt met stekels

De rambutan vrucht is een fascinerende vrucht die zijn oorsprong vindt in Zuidoost-Azië. Het is een kleine vrucht met een zoete en sappige smaak die je zal verrassen. De vrucht is bedekt met zachte, haarachtige stekels die gemakkelijk te verwijderen zijn om de vrucht binnenin te onthullen. 

De rambutan boom is een tropische boom die kan groeien tot wel 30 meter hoog, en de vruchten groeien in trossen aan de takken. Naast zijn smakelijke eigenschappen wordt de rambutan vrucht ook gewaardeerd om zijn voedingswaarde. De vrucht is rijk aan vitamine C, vezels en mineralen zoals ijzer en calcium.

5. Ananas kan helpen bij het mals maken van vlees

De ananas is een tropische vrucht die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt en nu overal ter wereld wordt geteeld. Het is een van de meest veelzijdige vruchten die er is en wordt niet alleen gegeten als een lekker tussendoortje, maar ook gebruikt als ingrediënt in vele gerechten. 

Ananas is rijk aan bromelaïne, een enzym dat eiwitmoleculen kan afbreken, wat het een uitstekende vleesverzachter maakt. Naast het gebruik van ananassap of puree om vlees te marineren, wordt bromelaïne ook gebruikt als een natuurlijk middel om ontstekingen te verminderen en als een hulpmiddel bij de spijsvertering.

6. De papaya boom is mannelijk, vrouwelijk of beide

De papaja boom is een unieke tropische vruchtboom die mannelijk, vrouwelijk of beide kan zijn. De vrouwelijke bomen produceren de vruchten, terwijl de mannelijke bomen stuifmeel produceren. 

Sommige bomen hebben echter zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen, waardoor ze zelf bestuivend zijn. Dit maakt de papaya boom een fascinerende fruitboom die zowel mannelijke als vrouwelijke kenmerken heeft.

7. Passievrucht is vernoemd naar de passie van Christus

De passievrucht is een tropische vrucht die inheems is in Zuid-Amerika. Het heeft een zoete en zure smaak en wordt vaak gebruikt in desserts en drankjes. 

Maar wist je dat de passievrucht is vernoemd naar de passie van Christus? De bloem van de vrucht heeft vijf bloemblaadjes en vijf kelkbladen, die de tien apostelen zouden vertegenwoordigen die trouw bleven aan Jezus tijdens zijn passie.

Waar kun je het beste tropische vruchten kopen?

Als je op zoek bent naar de beste plek om tropische vruchten te kopen, zijn er verschillende opties om te overwegen. Allereerst kun je kijken naar lokale markten, waar vaak een breed scala aan vers fruit wordt aangeboden. Daarnaast zijn er supermarkten die gespecialiseerd zijn in groenten en fruit, en zij kunnen mogelijk een nog grotere selectie aanbieden zoals online supermarkt Groentebroer.nl.

Bovendien kun je online winkelen overwegen, waar je vaak een nog grotere verscheidenheid aan tropisch fruit kunt vinden. Het is ook de moeite waard om te onderzoeken waar de tropische vruchten vandaan komen en of ze lokaal of geïmporteerd zijn.

Conclusie

Kortom, tropische vruchten zijn niet alleen heerlijk, maar ook fascinerend en gezond. Van de benzineachtige geur van de durian tot de mannelijke, vrouwelijke of beide kenmerken van de papaja boom, deze vruchten hebben enkele vreemde maar ongelooflijke feiten die je zullen verrassen. 

Dus de volgende keer dat je van een tropische vrucht geniet, onthoud dan deze 7 vreemde maar ongelofelijke weetjes over tropische vruchten.

Meer feitjes & weetjes

Misschien vind je dit ook interessant