7 Boeiende Weetjes over bio Kurkuma

7. Boeiende Weetjes over bio Kurkuma

Kurkuma, ook bekend als Curcuma longa, wordt steeds populairder vanwege de vele gezondheidsvoordelen. Het komt oorspronkelijk uit Zuid-Azië, met name uit India. Biologische Kurkuma poeder en capsules worden al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen. 

In deze blogpost bespreken we 7 boeiende weetjes over bio Kurkuma die je misschien nog niet wist.

1. Kurkuma komt oorspronkelijk uit Zuid-Azië

Zoals eerder vermeld, is Bio Curcuma afkomstig uit Zuid-Azië, met name uit India en delen van Zuidoost-Azië. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde om verschillende aandoeningen te behandelen. Het gebruik van Bio kurkuma dateert uit de oudheid, waar het werd gebruikt als een natuurlijk middel tegen verschillende gezondheidsproblemen.

2. Kurkuma is een natuurlijke antioxidant

Een van de bekendste voordelen van het gebruik van kurkuma capsules zijn de antioxidanten eigenschappen. Het bevat verbindingen genaamd curcuminoïden die fungeren als krachtige antioxidanten, waardoor cellen worden beschermd tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. 

Vrije radicalen zijn onstabiele atomen die cellen kunnen beschadigen en veroudering en ziekten kunnen veroorzaken. Antioxidanten helpen vrije radicalen te neutraliseren, waardoor ze geen schade aan het lichaam kunnen veroorzaken.

3. Kurkuma is goed voor de gezondheid van de hersenen

Studies hebben aangetoond dat bio Kurkuma gunstig kan zijn voor de gezondheid van de hersenen. Curcumine, de belangrijkste actieve stof in Curcuma, heeft aangetoond dat het de niveaus van een hersenhormoon genaamd Brain-Derived Neurotrophic Factor (BDNF) kan verhogen, wat in verband wordt gebracht met verbeterde hersenfunctie en een lager risico op hersenaandoeningen zoals Alzheimer.

Curcumine heeft ook aangetoond dat het de productie van nieuwe hersencellen kan verhogen, wat kan helpen om de algehele hersenfunctie te verbeteren.

4. Kurkuma kan helpen bij ontstekingen

Bio kurkuma staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen, die kunnen helpen ontstekingen in het lichaam te verminderen. 

Dit komt door de aanwezigheid van curcumine, dat net zo effectief is gebleken als sommige ontstekingsremmende geneesmiddelen, zonder de negatieve bijwerkingen. 

kurkuma capsules

5. Kurkuma kan de gezondheid van het hart verbeteren

Studies hebben aangetoond dat biologische kurkuma gunstig kan zijn voor de gezondheid van het hart. Het heeft aangetoond dat het de functie van het endotheel kan verbeteren, dat is de bekleding van de bloedvaten. Dit kan helpen om de bloedstroom te verbeteren en het risico op hartziekten te verminderen. 

Curcumine heeft ook aangetoond dat het het risico op hartziekten kan verminderen door de niveaus van slechte cholesterol in het lichaam te verlagen.

6. Kurkuma kan helpen bij artritis

Kurkuma is effectief gebleken bij het verminderen van de symptomen van artritis. Dit komt door de ontstekingsremmende eigenschappen, die kunnen helpen bij het verminderen van pijn en zwelling in de gewrichten. 

Curcumine is net zo effectief gebleken als sommige ontstekingsremmende geneesmiddelen bij het verminderen van de symptomen van artritis, zonder de negatieve bijwerkingen.

7. Kurkuma kan de spijsvertering verbeteren

Kurkuma wordt gebruikt in de traditionele geneeskunde om de spijsvertering te verbeteren. Studies hebben aangetoond dat het kan helpen bij het verminderen van symptomen van indigestie en een opgeblazen gevoel, en zelfs kan helpen bij het verbeteren van de algehele spijsvertering. 

Curcumine heeft aangetoond dat het de productie van gal kan stimuleren, wat belangrijk is voor de spijsvertering van vetten.

Conclusie

Kortom, kurkuma is een krachtig kruid met tal van gezondheidsvoordelen. Vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen tot het vermogen om de gezondheid van de hersenen en het hart te verbeteren, is het geen wonder dat het steeds populairder wordt. Het opnemen van kurkuma in jouw dieet kan een eenvoudige en effectieve manier zijn om jouw algehele gezondheid en welzijn te verbeteren, vandaar de 7 boeiende weetjes over bio Kurkuma

Kurkuma kun je innemen in poedervorm en als 100% natuurlijke capsules. Het is echter belangrijk op te merken dat hoewel bio kurkuma veel gezondheidsvoordelen heeft, het niet als vervanging voor medische behandeling mag worden gebruikt.

Meer feitjes & weetjes

Misschien vind je dit ook interessant