Lucuma

lucuma fruit opgesneden op een tafel

Lucuma is een vrucht afkomstig uit Zuid-Amerika waar het al duizenden jaren wordt geteeld. Lucuma heeft een unieke zoete smaak die vaak wordt vergeleken met ahornsiroop of zoete aardappel. 

Niet alleen is lucuma lekker, maar het heeft ook verschillende gezondheidsvoordelen, zoals rijk zijn aan antioxidanten, vezels en vitaminen B en C. Daarnaast wordt lucuma gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege zijn ontstekingsremmende en anti-verouderingseigenschappen. 

Gezondheidsvoordelen lucuma

Rijk aan krachtige antioxidanten

Lucuma is een tropische vrucht die bekend staat om zijn rijke bron aan krachtige antioxidanten. Antioxidanten zijn erg belangrijk voor het lichaam omdat ze helpen om schadelijke stoffen te neutraliseren. 

Naast antioxidanten bevat lucuma ook veel voedingsstoffen zoals vezels, vitamine B en mineralen zoals calcium en fosfor. 

Vitamine & mineralen bom

Lucuma bevat een grote hoeveelheid aan vitamines en mineralen die helpen bij het versterken van het immuunsysteem, het verbeteren van het zicht, het voorkomen van chronische ziekten en het verbeteren van de algehele gezondheid. 

Lucuma bevat veel calcium, evenals bètacaroteen, zink, ijzer, vitamine C, niacine (B3) en vezels. Deze vrucht bevat ook 14 essentiële sporenelementen.

Lucuma poeder

Ontstekingsremmend

Lucuma is een tropische vrucht die bekend staat om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Lucuma bevat veel krachtige antioxidanten, voornamelijk flavonoïden, die ontstekingsremmende eigenschappen bevatten. 

Beschermd de huid

Lucuma wordt beschouwd als een superfood vanwege zijn vele voedingswaarde. De vrucht is namelijk rijk aan antioxidanten, vezels, vitamines en mineralen die kunnen bijdragen aan een gezonde huid. 

Lucuma wordt vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege deze eigenschappen, en kan helpen om de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. 

Versterkt het immuunsysteem

De tropische vrucht lucuma is rijk aan antioxidanten en mineralen zoals ijzer, calcium en fosfor. Deze dragen allemaal bij aan een gezond immuunsysteem en helpen je immuunsysteem te versterken. 

Bovendien bevat Lucuma ook vitamine C, wat een belangrijke rol speelt bij het ondersteunen van de afweer van het lichaam tegen ziekten en infecties. 

Meer gezondheidsvoordelen

Misschien vind je dit ook interessant

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)