Home » Feitjes & Weetjes » 7 ongelofelijke feiten over het eten van fruit
7 Ongelofelijke Feiten Over het Eten van Fruit
In deze blog post lees je niet alleen 7 ongelofelijke feiten over het eten van fruit, maar krijg je ook meer inzicht in waarom bepaalde vruchten gezonder zijn dan we denken.
Het is namelijk zo dat veel vruchten rijk zijn aan vezels, vitaminen en mineralen die essentieel zijn voor een gezond lichaam.
Bovendien is gezonde voeding in het algemeen steeds belangrijker aan het worden.
Maar hoe weet je nu wat waar is en wat niet?
Er ontstaan namelijk steeds meer fabels en feitjes over voeding en gezondheid, zeker nu gezonde voeding zo’n hot topic is.
Om je te helpen bij het onderscheiden van feit en fictie hebben wij een lijst samengesteld met 7 ongelofelijke feiten over het eten van fruit.
Zo krijg je niet alleen meer inzicht in waarom fruit zo gezond is, maar ook hoe het bijdraagt aan een gezonder en gelukkiger leven.
1. Appels geven je meer energie dan koffie.
Op geen enkele manier zouden we ooit proberen om de koffieliefhebbers in ons lezerspubliek te overtuigen om hun kostbare ochtendkoffie op te geven.
We zijn niet gek, maar als je ’s middags wat weinig energie hebt, kun je overwegen om ’s ochtends een appel te eten bij je koffie.
Dankzij het hoge gehalte aan koolhydraten, vitaminen en mineralen hebben appels de perfecte voedingswaarde om je de hele dag energiek te houden.
Ontdek de tropische vruchten met een enorme hoeveelheid aan deze voedingswaardes.
2. Grapefruits zijn een slecht idee als je bepaalde medicijnen slikt
Grapefruits behoren tot de meest voedzame vruchten die er zijn.
Helaas, hebben ze een beetje een stigma. Oké, het is eigenlijk een vrij groot stigma want grapefruit kan je doden.
Als je bepaalde medicijnen neemt, kunnen de chemicaliën in grapefruit een slechte reactie veroorzaken die fatale gevolgen kan hebben.
Als je medicijnen gebruikt, moet je een arts raadplegen voordat je grapefruit drinkt of consumeert.
3. Jackfruit, Nangka is een enorme vitaminebom
Jackfruit bevat veel zetmeel (zo’n 30%) en vezels.
Als we gaan kijken naar de nutriënten, zien we dat jackfruit vooral de vitamine B6 en C in noemenswaardige hoeveelheden bevat.
Een onafhankelijk onderzoek bracht aan het licht, dat jackfruit maar liefst 14 soorten caroteen bevat, waardoor het een goede bron is van provitamine A.
Jackfruit is ook in staat ons immuunsysteem te versterken. Een uitgebreid wetenschappelijk review heeft o.a. geconstateerd, dat jackfruit een zeer gunstige werking heeft op de huid de spijsvertering en het skelet.
4. Sinaasappelschillen bevatten meer dan 4x de hoeveelheid vezels van het vruchtvlees
Sinaasappelschillen bevatten meer dan 4x de hoeveelheid vezels van het vruchtvlees.
De schil bevat ook meer antioxidanten. Het enige nadeel is dat het moeilijk is om een manier te vinden om het te eten.
De beste manier is om het te raspen als kaas. De geraspte sinaasappelschillen kun je gebruiken om allerlei soorten voedsel op smaak te brengen. Zo maken ze bijvoorbeeld oranje kip in Chinese restaurants.
Niet slecht voor een deel van het fruit dat bijna iedereen gewoon weggooit.
Het kan natuurlijk nog makkelijker! Namelijk met de kumquat vrucht, deze citrusvrucht kan je met schil opeten!
5. Groenten en fruit zijn voedzaam in elke vorm
Het is een populair gerucht dat diepvriesgroenten en -fruit niet zo voedzaam zijn als hun bevroren tegenhangers. Dit is gewoon niet waar.
Studies van de FDA hebben bevestigd dat de vermindering in voedingswaarde door het invriezen van groenten op zijn best te verwaarlozen is.
Dus je kunt het vers eten, bevroren, of zelfs drinken en je krijgt dezelfde voordelen!
Denk er wel aan dat als je het drinkt, het 100% sap moet zijn. Een merk met slechts 10% is natuurlijk niet voedzamer.
6. Fruit en groenten bevatten veel vezels
Veel mensen wisten dit al, maar wat ze niet weten zijn de voordelen van vezels in fruit.
Het kan helpen om je stoelgang regelmatig te houden, het cholesterolgehalte te verlagen, de bloedsuikerspiegel te reguleren en je langer een vol gevoel te geven.
Vrijwel al deze dingen kunnen ertoe leiden dat je je gezonder voelt, gewicht verliest en minder slecht voedsel eet.
Er zijn vele tropische vruchten met een hoog gehalte aan vezels, bekijk daarom zeker de gele pitahaya !
7. Bananen zijn fascinerend
Bananen maar lekkerder nog, baby bananen, zijn wereldwijd een favoriete vrucht van veel mensen. Hij smaakt goed, bevat veel kalium en is heerlijk als hij in een schaal met ijs en chocoladesiroop wordt gelegd. Je zou ook kunnen zeggen dat het de meest interessante vrucht ter wereld is.
In de jaren ’50 werd door een ziekte, de Panamaziekte, een hele bananensoort bijna uitgeroeid, wat de boeren ertoe aanzette de Cavendish-banaan te gebruiken die wij vandaag allemaal eten.