7 Tropische vruchten die je mogelijk nog niet kent

In deze blog post lees je 7 ongelofelijke feiten over het eten van fruit! Veel vruchten die wij eten zijn gezonder dan we denken. Anno 2021 staat gezonde voeding meer in de spotlights dan ooit. En ja.. als er iets in het middelpunt staat ontstaan er langzaam fabels en feitjes. Maar hoe onderscheidt je deze nou?

Om deze iedere lezer wat feiten bij te brengen hebben wij een lijst gemaakt met 7. ongelofelijke feiten over het eten van fruit.  

#1 Appels geven je meer energie dan koffie.

Op geen enkele manier zouden we ooit proberen om de koffieliefhebbers in ons lezerspubliek te overtuigen om hun kostbare ochtendkoffie op te geven. We zijn niet gek, maar als je ‘s middags wat weinig energie hebt, kun je overwegen om ‘s ochtends een appel te eten bij je koffie. 

Dankzij het hoge gehalte aan koolhydraten, vitaminen en mineralen hebben appels de perfecte voedingswaarde om je de hele dag energiek te houden. Bekijk hier de tropische vruchten met een enorme hoeveelheid aan deze voedingswaardes. 

#2 Grapefruits zijn een slecht idee als je bepaalde medicijnen slikt

Grapefruits behoren tot de meest voedzame vruchten die er zijn. Helaas, hebben ze een beetje een stigma. Oké, het is eigenlijk een vrij groot stigma want grapefruit kan je doden. Als je bepaalde medicijnen neemt, kunnen de chemicaliën in grapefruit een slechte reactie veroorzaken die fatale gevolgen kan hebben. 

Als je medicijnen gebruikt, moet je een arts raadplegen voordat je grapefruit drinkt of consumeert.

#3 Jackfruit, Nangka is een enorme vitaminebom

Jackfruit ongelofelijke feiten over fruit eten

Jackfruit bevat veel zetmeel ( zo’n 30%) en vezels. Als we gaan kijken naar de nutriënten, zien we dat jackfruit vooral de vitamine B6 en C in noemenswaardige hoeveelheden bevat, Een analyse bracht aan het licht, dat jackfruit maar liefst 14 soorten caroteen bevat, waardoor het een goede bron is van provitamine A. Onderzoekers hebben vastgesteld, dat jackfruit bijzonder rijk is aan verschillende polyfenolen met antioxidant werkingen. 

Jackfruit is ook in staat ons immuunsysteem te versterken. Een uitgebreid wetenschappelijk review heeft o.a geconstateerd, dat jackfruit een zeer gunstige werking heeft op de huid de spijsvertering en het skelet.

#4 Sinaasappelschillen bevatten meer dan 4x de hoeveelheid vezels van het eigenlijke fruit

Het bevat ook meer antioxidanten dan het eigenlijke fruit. Het enige nadeel is dat het moeilijk is om een manier te vinden om het te eten. De beste manier is om het te raspen als kaas. De geraspte sinaasappelschillen kun je gebruiken om allerlei soorten voedsel op smaak te brengen. Zo maken ze oranje kip in Chinese restaurants. 

Niet slecht voor een deel van het fruit dat bijna iedereen gewoon weggooit. Wij hebben het nog makkelijker voor je gemaakt! Bekijk hier de Kumquats.

Sinaasappelschillen feiten over het eten van fruit

#5 Groenten en fruit zijn voedzaam in elke vorm

frozen fruits ongelofelijke feiten over het eten van fruit

Het is een populair gerucht dat diepvriesgroenten en -fruit niet zo voedzaam zijn als hun bevroren tegenhangers. Dit is gewoon niet waar. Studies van de FDA hebben bevestigd dat de vermindering in voedingswaarde door het invriezen van groenten op zijn best te verwaarlozen is. 

Dus je kunt het vers eten, bevroren, of zelfs drinken en je krijgt dezelfde voordelen! Denk er wel aan dat als je het drinkt, het 100% sap moet zijn. Een merk met slechts 10% is natuurlijk niet voedzamer.

#6 Fruit en groenten bevatten veel vezels

Veel mensen wisten dit al, maar wat ze niet weten zijn de voordelen van vezels. Het kan helpen om je stoelgang regelmatig te houden, het cholesterolgehalte te verlagen, de bloedsuikerspiegel te reguleren en je langer een vol gevoel te geven. 

Vrijwel al deze dingen kunnen ertoe leiden dat je je gezonder voelt, gewicht verliest en minder slecht voedsel eet. Wij bieden vele vruchten aan met een hoog gehalte aan vezels. Bekijk daarom zeker de Pitahaya’s

#7 Bananen zijn fascinerend

Bananen zijn een favoriete vrucht over de hele wereld. Hij smaakt goed, bevat veel kalium en is heerlijk als hij in een schaal met ijs en chocoladesiroop wordt gelegd. Je zou ook kunnen zeggen dat het de meest interessante vrucht ter wereld is. 

In de jaren ’50 werd door een ziekte, de Panamaziekte, een hele bananensoort bijna uitgeroeid, wat de boeren ertoe aanzette de Cavendish-banaan te gebruiken die wij vandaag allemaal eten. 

De bananen die wij eten zijn eigenlijk allemaal gekloond van één enkele bananenplant in Zuidoost-Azië, wat betekent dat elke banaan precies dezelfde banaan is. Bovendien zijn bananen technisch gezien kruiden. 

baby bananen ongelofelijke feiten over het eten van fruit

Meer feitjes & weetjes

Laat een reactie achter

Scroll naar top