De baby ananas is een maatje kleiner dan de ananas zoals wij die kennen. De smaak van de Baby ananas is zoeter door de compactheid van het vruchtvlees. 

Vanwege de koolhydraten die in de baby ananas zitten geeft deze vrucht je een lekkere energie boost. Baby ananassen hebben een laag vethalte en bevatten weinig calorieën. Een baby ananas bevat kalium, magnesium, vitamine B en C. 

Gezondheidsvoordelen baby ananas

Goed voor de spijsvertering

In ananas zit het enzym bromelaïne , dit helpt bij het verteren van voedsel in ons lichaam. Bromelaïne kan ook helpen bij het verminderen van maag- en/of darmklachten.

Houdt ons tandvlees gezond

Door het hele hoge gehalte aan vitamine C in de baby ananas verlaagt dat het risico op veelvoorkomende varianten van tandvleesontsteking.

Goed voor je huid

De vitamine C in de baby ananas stimuleert de productie van collageen. Voor een gezonde huid is collageen erg belangrijk.

Helpt bij herstel

De aanwezige bromelaïne in een baby ananas kan een zwelling, blauwe plekken, en pijn verminderen. Dit kan dus helpen bij een herstel van bijvoorbeeld een operatie of verwonding.

Versterkt de botten

In de baby ananas zit het mineraal mangaan. Mangaan is een belangrijk mineraal voor ons lichaam, het zorgt ervoor dat de botten en het bindweefsel versterken.

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)

Laat een reactie achter

Scroll naar top