Baby ananas

Baby ananas

De baby ananas is een maatje kleiner dan de ananas zoals wij die kennen. De smaak van de baby ananas is zoeter door de compactheid van het vruchtvlees. Deze tropische baby ananas is niet alleen lekker maar biedt ook veel gezondheidsvoordelen.

Vanwege de koolhydraten die in de baby ananas zitten geeft deze vrucht je een lekkere energie boost. Baby ananassen hebben een laag vethalte en bevatten weinig calorieën. Een baby ananas bevat kalium, magnesium, vitamine B en C. 

Gezondheidsvoordelen baby ananas

Goed voor de spijsvertering

De tropische vrucht ananas is rijk is aan het enzym bromelaïne, een protease dat helpt bij het afbreken van eiwitten in ons lichaam. 

Dit enzym kan niet alleen helpen bij de vertering van voedsel, maar heeft ook ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij het verminderen van maag- en darmklachten.

Houdt het tandvlees gezond

Door het hele hoge gehalte aan vitamine C in de baby ananas verlaagt dat het risico op veelvoorkomende varianten van tandvleesontsteking. 

Dit is niet alleen goed nieuws voor je mondgezondheid, maar ook voor je algehele gezondheid. Vitamine C heeft namelijk een positief effect op je immuunsysteem, zodat je minder snel ziek wordt. 

Baby ananas

Goed voor je huid

De vitamine C in de baby ananas speelt een belangrijke rol bij het stimuleren van de productie van collageen in het lichaam. Dit is een essentieel eiwit dat verantwoordelijk is voor het behoud van een gezonde en jeugdige huid. 

Bovendien helpt collageen helpt niet alleen bij het behoud van de elasticiteit van de huid, maar bevordert ook de regeneratie van beschadigde huidcellen. 

Helpt bij herstel

Het enzym bromelaïne, in de baby ananas, kan een ontsteking helpen verminderen, waardoor het een nuttige voedingsbron kan zijn voor mensen die herstellen van een operatie of verwonding. 

Bovendien kan de aanwezigheid van bromelaïne in de vrucht helpen bij het verminderen van zwellingen, blauwe plekken en pijn. 

Versterkt de botten

De baby ananas is een uitstekende bron van mangaan, een essentieel mineraal voor het verstekken van de botten. Mangaan is ook een belangrijke antioxidant die ons beschermt tegen schadelijke vrije radicalen. 

Naast het versterken van de botten en het bindweefsel, speelt mangaan ook een rol bij de stofwisseling en de productie van hormonen. 

Meer gezondheidsvoordelen

Misschien vind je dit ook interessant

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)