Guave

guave exotisch fruit sfeerimpressie

Guaves zijn een van de meest populaire en verkrijgbare vruchten in de tropen. Guave is een vrucht met een breed scala aan gezondheidsvoordelen. De vrucht is bijvoorbeeld rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten die kunnen helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid.

De smaak van de appel guave is te omschrijven als zoetzuur met een unieke aroma. Guave heeft een geleiachtige structuur waardoor je ze gemakkelijk kan eten.

Gezondheidsvoordelen Guave

Verlaagt cholesterol

Recente studies hebben aangetoond dat het consumeren van guave kan helpen het cholesterolgehalte in het lichaam te verlagen. Dit komt door de hoge concentratie voedingsvezels, vitamines, mineralen en antioxidanten die aanwezig zijn in guavefruit. 

Guave bevat ook polyfenolen waarvan bekend is dat ze het LDL (slechte) cholesterolgehalte verlagen en het HDL (goede) cholesterolgehalte verhogen. Bovendien is guave een effectieve antioxidant gebleken die helpt beschermen tegen schade door vrije radicalen en ontstekingen.

Verbetert de spijsvertering

Guave kan een positief effect kan hebben op de spijsvertering. Guava is namelijk rijk aan voedingsvezels, wat helpt om regelmaat te bevorderen en constipatie te verminderen. De vrucht bevat ook enzymen die voedsel helpen afbreken en helpen bij de spijsvertering. Dit kan gunstig zijn voor mensen met spijsverteringsstoornissen. 

Bovendien kunnen de hoge niveaus van antioxidanten in guave ontstekingen door het lichaam helpen verminderen, inclusief het spijsverteringsstelsel, wat de algehele spijsvertering kan verbeteren.

Guave drank

Remt een hoge bloeddruk af

Van guave is bekend dat het rijk is aan verschillende mineralen, vitamines, vezels en antioxidanten. Deze dragen allemaal bij aan het verlagen van het risico op hoge bloeddruk.

Dit gebeurt omdat ze het cholesterolgehalte in evenwicht proberen te houden en de bloedsomloop door het hele lichaam te verbeteren. 

Bevat veel fytonutriënten

De tropische guave bevat veel fytonutriënten. Deze fytonutriënten zijn op tal van manieren gunstig voor het menselijk lichaam. Fytonutriënten zijn verbindingen die van nature in planten voorkomen en waarvan bekend is dat ze antioxiderende, ontstekingsremmende en immuun bevorderende eigenschappen hebben. 

Guaves bevatten een breed scala van deze fytonutriënten, waaronder polyfenolen, carotenoïden, vitamine A, B3 en C. 

Verbeterd de huid

Guaves bevatten niet alleen vitamine A, B, C en E, maar ze leveren ook essentiële vetzuren zoals linolzuur en oliezuur. Deze zuren helpen bijvoorbeeld de huid te hydrateren en rimpels te verminderen. Guaves zitten boordevol antioxidanten die de huid helpen beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. 

Bovendien hebben guaves ontstekingsremmende eigenschappen die bijvoorbeeld roodheid en irritatie van de huid kunnen helpen verminderen. 

Meer gezondheidsvoordelen

Misschien vind je dit ook interessant

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)