Guave

guave exotisch fruit sfeerimpressie

Guaves zijn een van de meest populaire en verkrijgbare vruchten in de tropen. Guava is een vrucht met een breed scala aan gezondheidsvoordelen. Het is rijk aan vitamines, mineralen en antioxidanten die kunnen helpen bij het verbeteren van de algehele gezondheid.

De smaak van de appel guave is te omschrijven als zoetzuur met een unieke aroma. Appel guave heeft een geleiachtige structuur waardoor je ze gemakkelijk kan eten.

Gezondheidsvoordelen Guave

Verlaagt cholesterol 

Recente studies hebben aangetoond dat het consumeren van guave kan helpen het cholesterolgehalte in het lichaam te verlagen. Dit komt door de hoge concentratie voedingsvezels, vitamines, mineralen en antioxidanten die aanwezig zijn in guavefruit. 

Guava bevat ook polyfenolen waarvan bekend is dat ze het LDL (slechte) cholesterolgehalte verlagen en het HDL (goede) cholesterolgehalte verhogen. Bovendien is guave een effectieve antioxidant gebleken die helpt beschermen tegen schade door vrije radicalen en ontstekingen.

Verbetert de spijsvertering

Guave kan een positief effect kan hebben op de spijsvertering. Guava is rijk aan voedingsvezels, wat helpt om regelmaat te bevorderen en constipatie te verminderen. Het bevat ook enzymen die voedsel helpen afbreken en helpen bij de spijsvertering. Dit kan gunstig zijn voor mensen met spijsverteringsstoornissen. 

Bovendien kunnen de hoge niveaus van antioxidanten in guave ontstekingen door het lichaam helpen verminderen, inclusief het spijsverteringsstelsel, wat de algehele spijsvertering kan verbeteren.

Guave drank

Remt een hoge bloeddruk af

Van guave is bekend dat het rijk is aan verschillende mineralen, vitamines, vezels en antioxidanten die allemaal bijdragen aan het verlagen van het risico op hoge bloeddruk door het cholesterolgehalte in evenwicht te houden en de bloedsomloop door het hele lichaam te verbeteren. 

Bevat veel fytonutriënten

Guava bevat veel fytonutriënten. Deze fytonutriënten zijn op tal van manieren gunstig voor het menselijk lichaam. Fytonutriënten zijn verbindingen die van nature in planten voorkomen en waarvan bekend is dat ze antioxiderende, ontstekingsremmende en immuun bevorderende eigenschappen hebben. 

Guaves bevatten een breed scala van deze fytonutriënten, waaronder polyfenolen, carotenoïden, vitamine A, B3 en C. 

Verbeterd de huid

Guaves bevatten niet alleen vitamine A, B, C en E, maar ze leveren ook essentiële vetzuren zoals linolzuur en oliezuur. Deze zuren helpen de huid te hydrateren en rimpels te verminderen. Guaves zitten boordevol antioxidanten die de huid helpen beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. 

Bovendien hebben guaves ontstekingsremmende eigenschappen die roodheid en irritatie van de huid kunnen helpen verminderen. 

Meer gezondheidsvoordelen

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)