Finger limes

De bolletjes van een finger lime gelegen in een houten lepel met de hele finger lime vrucht ernaast

De finger lime heeft de vorm van een vinger, hier heeft de vrucht zijn naam aan te danken. Finger limes worden ook wel gezien als het kaviaar onder de citrusvruchten. Het vruchtvlees bestaat uit sappige kleine bolletjes wat je aan kaviaar doet denken. 

Finger limes geven niet alleen een smaakexplosie, maar bieden ook veel gezondheidsvoordelen. Finger limes zitten namelijk boordevol vitamine C. In deze vrucht zit bijvoorbeeld 10 keer zoveel vitamine C dan in een citroen. 

Gezondheidsvoordelen finger limes

Versterkt immuunsysteem

Vitamine C is een van de meest voorkomende voedingsstof in finger limes. Vitamine C helpt het immuunsysteem sterker te maken. Vanwege vitamine C is je lichaam minder snel vatbaar voor bacteriën en virussen. Het kan er ook voor zorgen dat je minder snel verkouden wordt of de griep krijgt.

Goed voor je ogen

Finger lime bevat een goede hoeveelheid aan vitamine A. Deze vitamine is erg belangrijk voor de gezondheid van je ogen. Omdat het een krachtige antioxidant is kan het beschermen tegen vrije radicalen die oogaandoeningen kunnen veroorzaken.

Finger lime

Bloeddruk verlagend

Kalium is rijkelijk te vinden in de tropische vrucht finger lime. Kalium is een belangrijk mineraal voor het onderhouden van je bloeddruk. 

Kalium kan namelijk helpen je bloeddruk te verlagen omdat het de bloedvaten stimuleert om wijder te worden. Daardoor kan het risico op hart- en vaatziektes kleiner worden.

Goed voor je huid

Het hoge gehalte vitamine C in finger lime is ook erg goed voor je huid. Dit komt omdat die vrije radicalen bestrijdt die de huidcellen beschadigen, dit versnelt de huidveroudering. 

Vitamine C stimuleert ook de productie van collageen, dit is een soort eiwit wat de vorming van rimpels helpt te voorkomen door je huid elastisch te maken.

Verminderd risico op bloedarmoede

In finger lime zit een behoorlijke hoeveelheid aan ijzer. Dit mineraal is erg belangrijk voor de gezondheid en het onderhouden van je bloed.

Dit mineraal is erg belangrijk voor de productie van rode bloedcellen, deze zorgen ervoor dat het bloed zuurstof door je lichaam kan transporteren. Het kan dan de kans op bloedarmoede verminderen.

Meer gezondheidsvoordelen

Misschien vind je dit ook interessant

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)