Kiwi Gold

Kiwi gold in een schaaltje op een houten tafel. Één kiwi gold doormidden gesneden en een aantal helen.

Kiwi gold is een kiwivariëteit die de laatste jaren aan populariteit wint vanwege de gezondheidsvoordelen. Het staat bekend om het hebben van een van de hoogste niveaus van vitamine C en antioxidanten onder alle soorten fruit. 

Bovendien is gebleken dat kiwi kan helpen de spijsvertering te verbeteren, het cholesterolgehalte te verlagen en de immuniteit te versterken.

Gezondheidsvoordelen Kiwi Gold

Rijk aan vitamine C

Wij halen energie uit de kiwi gold die van nature rijk is aan vitamine C. Het bevat meer vitamine C dan enig ander fruit en het heeft tot drie keer zoveel vitamine C als sinaasappels. Vitamine C speelt een belangrijke rol in onze gezondheid en ons welzijn en helpt ons sterk en gezond te blijven. Het kan ons helpen beschermen tegen ziekten zoals verkoudheid en griep, terwijl het ook ons immuunsysteem en metabolisme ondersteunt.

Goede bron voor kalium

Gouden kiwi’s bevatten een hoog gehalte aan kalium, een essentiële voedingsstof voor een algehele goede gezondheid. Kalium helpt de lichaamsvloeistoffen te reguleren, de bloeddruk onder controle te houden en het risico op beroerte en hartaandoeningen te verminderen. Kalium is essentieel voor gezonde zenuw- en spierfuncties en helpt ook om de vochtbalans van uw lichaam te reguleren.

Gesneden golden kiwi's in het water, Exotisch fruit

Versterkt het immuunsysteem

Kiwi gold is een geweldige superfruit die bekend staat om zijn vermogen om het immuunsysteem te versterken. Het bevat een hoog gehalte aan vitamine C, wat belangrijk is voor het bestrijden van bacteriën en virussen. Kiwi gold bevat ook andere voedingsstoffen zoals vitamine E en mineralen zoals zink, ijzer en magnesium die essentieel zijn voor een sterk immuunsysteem. 

De antioxidanten in kiwi gold kunnen ontstekingen helpen verminderen en beschermen tegen schade door vrije radicalen

Verlaagt cholesterol 

Van kiwi gold is bewezen dat het tal van gezondheidsvoordelen heeft, waaronder het verlagen van het cholesterolgehalte. Vanwege het hoge gehalte aan vezels en antioxidanten kan kiwi gold helpen het totale cholesterol te verlagen, het LDL-cholesterolgehalte te verlagen en het HDL-cholesterolgehalte te verhogen. Dit kan het risico op hartaandoeningen en andere chronische ziekten helpen verminderen. 

Goed voor de spijsvertering

Het is bewezen dat kiwi-goud een geweldige manier is om de spijsvertering te verbeteren en je de hele dag energieker te laten voelen. Kiwi gold bevat veel essentiële voedingsstoffen die jouw lichaam kunnen helpen voedsel efficiënter en effectiever te verteren. Het hoge vezelgehalte helpt een regelmatige stoelgang te bevorderen en kan zelfs helpen bij zure oprispingen. 

Meer gezondheidsvoordelen

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)