Kumquats

De kumquat is een citrusvrucht, ze lijken op kleine sinaasappels. Kumquats staan bekend om hun verfrissende zoetzure smaak. 

Kumquats zijn in zijn geheel eetbaar. De schil is bitter van smaak en het vruchtvlees licht zoet.

Gezondheidsvoordelen kumquats

Verlaagt cholesterol

Kumquats bevatten fytosterolen met een structuur die lijkt op een cholesterol. Ze kunnen de opname door het lichaam blokkeren en het cholesterolgehalte in het bloed verlagen.

Versterkt immuunsysteem

Een kumquat bevat veel vitamine C. Vitamine C helpt ons lichaam te beschermen tegen vrije radicalen. Ze zijn goed voor het immuunsysteem omdat ze helpen bij opnemen van meer ijzer uit het voedsel dat wij eten. Mededankzij vitamine C kan ons lichaam infecties en virussen bestrijden.

Kumquats

Rijk aan vezels

De kumquat is rijk aan vezels. Vezels zijn belangrijk voor onze gezondheid. Zo dragen ze bij aan een goede spijsvertering, geven ze een verzadigd gevoel na het eten en verminderen ze het risico op hart- en vaatziekten.

Bevat veel vitamine C

De kumquat zit vol met vitamine C, dit is voor je lichaam een belangrijke antioxidant en is betrokken bij de vorming van collageen. Vitamine C kan er voor zorgen dat je meer ijzer opneemt in je bloedt en helpt je weerstand goed te houden.

Goed voor je ogen

Kumquats zijn rijk aan vitamine A en betacaroteen, die beïnvloeden de kwaliteit van het gezichtsvermogen. Betacaroteen werkt als een antioxidant en vermindert oxidatie in de oogcellen.

Meer gezondheidsvoordelen

Misschien vind je dit ook interessant

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)