Lychee

Lychee

De lychee behoort, net zoals ramboetan en longan, tot de zeepboomfamilie. De roze stekelige schil is makkelijk te verwijderen van het witte vruchtvlees. Het vruchtvlees is heerlijk zoet en bevat een pit in het midden. Lychees bieden erg veel gezondheidsvoordelen. 

Lychees zijn namelijk een uitstekende bron van verschillende vitamines. Zo wordt er in de lychee vitamines C, B1, B2, B3, B6 en B11 in grote hoeveelheden aangetroffen. Buiten dat ze een hoog gehalte aan vitamines hebben, bevorderen ze ook het functioneren van de lever en het hart.

Gezondheidsvoordelen lychee

Antioxidanten

In lychees zitten twee antioxidanten, epicatechine en rutine. Epicatechine helpt bij aan de gezondheid van het hart en vermindert het risico op ziektes. Rutine kan helpen bij beschermen tegen hart- en vaatziektes en diabetes.

Versterkt immuunsysteem

Vitamine C is rijkelijk te vinden in de lychee. Vitamine C helpt ons lichaam te beschermen tegen vrije radicalen. Ze zijn namelijk goed voor het immuunsysteem omdat ze helpen bij opnemen van meer ijzer uit het voedsel dat wij eten. Mededankzij vitamine C kan ons lichaam infecties en virussen bestrijden.

Lychee

Helpt tegen stress

In de tropische vrucht lychee zit veel vitamine B1 en B2. Deze vitamines kunnen je kalm houden, bijvoorbeeld in geval van stress. 

Bovendien zorgt vitamine B ook nog goed voor de gezondheid je hart en zenuwstelsel.

Goed voor je lever

Uit onderzoek is gebleken dat lychee de zuiverende werking van de lever kan helpen te stimuleren. Je lever kan dan sneller een serum aanmaken om giftige stoffen uit je lichaam te verwijderen.

Gezond voor je botten

Lychee is een rijke bron van fosfor en magnesium. Deze mineralen zijn erg belangrijk omdat ze bijdragen aan de gezondheid van je botten en helpen ook te versterken.

Meer gezondheidsvoordelen

Misschien vind je dit ook interessant

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)