In een jonge kokosnoot zit bijna geen kokosvlees het bevat daarentegen veel kokoswater, daarom wordt een drink kokosnoot vroeg geoogst.  Het kokoswater is erg lekker en verfrissend om te drinken, op warme dagen een echte dorstlesser. 

Kokoswater bevat 94% water en maar heel weinig vet. Kokoswater is het een natuurlijke sportdrank. Dit komt vanwege de mineralen die in kokoswater zitten, ze brengen het vochtbalans weer op peil.

Gezondheidsvoordelen drink kokosnoot

Natuurlijke sportdrank

Kokoswater bevat verschillende mineralen, zoals kalium, magnesium, natrium en calcium. Deze kunnen je elektrolyten in je lichaam snel herstellen na een sportsessie. Elektrolyten zijn mineralen die het vochtbalans in je lichaam weer op peil brengen. In water zit geen elektrolyten daarom is kokoswater het beste om te drinken als sportdrankje.

Bloeddruk verlagend

Kokoswater kan helpen de bloeddruk te verlagen. 240 ml kokoswater bevat maar liefst 600 mg kalium. Kalium kan het bloeddruk verlagen bij mensen met een hoge of een normale bloeddruk. Uit onderzoek blijkt ook dat kokoswater werkzaam kan zijn tegen trombose, hierdoor kan het dus tegen de vorming van bloedproppen werken.

Energie voor je spieren

Kokoswater bevat veel kalium, een glas bevat meer van dit mineraal dan een banaan. Kalium is van essentieel belang om je hartslag en je spierfunctie te reguleren. De elektrolyten in kokoswater verbeteren het zenuwstelsel, de zenuwoverdracht en de cognitieve functies.

Kan helpen tegen nierstenen

Het binnen krijgen van genoeg vocht is belangrijk om nierstenen te voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat kokoswater hier beter voor is dan gewoon water. Kokoswater kan het plakken van kristallen aan de nieren en andere delen van de urineweg voorkomen. Het kan ook de hoeveelheid kristallen verminderen.

Reguleert de lichamelijke pH-waarde

Kokoswater kan het lichaam helpen om het minder zuur te maken. Hierdoor normaliseert de pH-waarde en dit draagt bij aan een goede staat van je gezondheid. Ons lichaam heeft een licht alkalisch pH nodig. Een te hoge zuurgraad kan namelijk meerdere soorten chronische aandoeningen veroorzaken.

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)

Laat een reactie achter

Scroll naar top