Gezondheidsvoordelen zuurzak

De zuurzak wordt ook wel guanabana, graviola of soursop genoemd. Het is een grote vrucht met een stekelige schil. Het witte vruchtvlees heeft oneetbare pitten en is vlezig, sappig en zoetzuur van smaak.

De zuurzak zit boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten. Deze stoffen versterken je immuunsysteem en beschermen je cellen. De zuurzak is een natuurlijke bron van vitamine B12.

Gezondheidsvoordelen zuurzak

Natuurlijke pijnstiller

Het sap van de zuurzak kan pijnstillend en ontstekingsremmend werken. Dit kan veelvoorkomende ziektes helpen te voorkomen. Het sap wordt aangeraden bij hoofdpijn en spierpijn, omdat het de bloedsomloop helpt te verbeteren en pijn kan verminderen. Het sap kan ook helpen tegen darm- en spierkrampen.

Geeft je energie

Zuurzak bevat een flinke hoeveelheid fructose, een natuurlijke suiker. Fructose is een hele goede bron voor brandstof voor je cellen. Guanabana bevat vitamines en mineralen die je bloedsomloop verbeteren en zuurstof aan je cellen leveren. Dit zorgt dat je extra energie kan krijgen.

Goed voor je zenuwstelsel

Zuurzak is een bron van foliumzuur, vitamine E en mineralen. Dit allemaal is erg gezond voor je zenuwstelsel. De vitamine B in de zuurzak helpt bij de verbetering van de bloedsomloop, je zenuwstelsel in balans te houden en je spieren ontspannen.

Versterkt je botten

In zuurzak zit veel calcium, fosfaat en vitamine B. Deze minerale en vitamine helpen je botten sterker te maken en voorkomt botdichtheid. Het is daarom goed om te eten als je botten nog in ontwikkeling zijn en het helpt de veroudering van je botten tegen te gaan.

Goed voor de spijsvertering

Zuurzak is een bron van voedingsvezels. Ze helpen bij aan de werking van je darmen en helpen afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. Het helpt je darmflora te verbeteren. Dit kan problemen met je spijsvertering en infecties voorkomen.

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)

Laat een reactie achter

Scroll naar top