Gezondheidsvoordelen zuurzak

Zuurzak

Zuurzak gelegen op een houten tafel. De guanaban is doormidden gesneden zodat je het witte vruchtvlees kan zien.

De tropische vrucht zuurzak wordt ook wel guanabana, graviola of soursop genoemd. Het is een grote vrucht met een stekelige groene schil. Het witte vruchtvlees van de zuurzak heeft oneetbare pitten en is vlezig, sappig en zoetzuur van smaak.

Zuurzak staat bekend als een enorm gezonde vrucht en biedt veel gezondheidsvoordelen. Dit is komt doordat de vrucht namelijk boordevol zit met vitamines, mineralen en antioxidanten. Deze stoffen versterken je immuunsysteem en beschermen je cellen. De zuurzak is ook een natuurlijke bron van vitamine B12.

Gezondheidsvoordelen zuurzak

Natuurlijke pijnstiller

Het sap van de zuurzak kan pijnstillend en ontstekingsremmend werken. Dit kan veelvoorkomende ziektes helpen te voorkomen. 

Het sap wordt daarom aangeraden bij hoofdpijn en spierpijn, omdat het de bloedsomloop helpt te verbeteren en pijn kan verminderen. Bovendien kan sap ook helpen tegen darm- en spierkrampen.

Geeft je energie

Zuurzak bevat een flinke hoeveelheid fructose, een natuurlijke suiker. Fructose is een hele goede bron voor brandstof voor je cellen. 

Bovendien bevat guanabana’s ook vitamines en mineralen die je bloedsomloop verbeteren en zuurstof aan je cellen leveren. Dit zorgt dat je extra energie kan krijgen.

Zuurzak

Goed voor je zenuwstelsel

Zuurzak is een goede bron van foliumzuur, vitamine E en mineralen. Dit allemaal is erg gezond voor je zenuwstelsel. 

De vitamine B in de zuurzak helpt bij de verbetering van de bloedsomloop, je zenuwstelsel in balans te houden en je spieren ontspannen.

Versterkt je botten

In zuurzak zit veel calcium, fosfaat en vitamine B. Deze minerale en vitamine helpen je botten sterker te maken en voorkomt botdichtheid

Het is daarom goed om zuurzak te eten als je botten nog in ontwikkeling zijn en het kan helpen de veroudering van je botten tegen te gaan.

Goed voor de spijsvertering

Voedingsvezels zijn rijkelijk aanwezig in de zuurzak. Ze helpen bij aan de werking van je darmen en helpen afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. 

Zuurzak kan ook helpen je darmflora te verbeteren, dit kan helpen problemen met je spijsvertering en infecties voorkomen.

Meer gezondheidsvoordelen

Misschien vind je dit ook interessant

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)