Longan

Longan

De letterlijke vertaling van longan betekent drakenoog, dit verwijst naar de pit in het vruchtvlees. Longan heeft wit doorzichtig vruchtvlees met een bruine gladde pit. De schil is dun, waardoor het openen een stuk gemakkelijker is.

Longan is niet alleen lekker maar biedt ook veel gezondheidsvoordelen. Deze kleine tropische vrucht is namelijk rijk aan verschillende vitamines, mineralen en antioxidanten.

Gezondheidsvoordelen longan

Verbetert de spijsvertering

Longan bevat veel vezels. Vezels ondersteunen een goede stoelgang. Ook helpt het bij verbeteren van de darmbacteriën, waardoor je spijsvertering gezond blijft. Vezels kunnen ook diarree, maagklachten, krampen en een opgeblazen gevoel verminderen of voorkomen.

Reguleert de bloeddruk

De aanwezigheid van kalium in longan kan helpen bij het reguleren van de bloeddruk. Kalium vermindert namelijk de spanning in de wanden van te bloedvaten, dit helpt de bloeddruk verder te verlagen.

Longan

Goed voor je huid

Longan is rijk aan antioxidanten, deze zorgen voor een stralende en mooie huid. Zo bevat longan bijvoorbeeld veel vitamine C. 

Vitamine C helpt bij het bevorderen van collageenvorming en helpt ook bij het verminderen van oxidatieve schade.

Versterkt immuunsysteem

Vitamine C is dus rijkelijk te vinden in longan. Deze vitamine is erg belangrijk voor je gezondheid en kan je immuunsysteem een boost geven. Vitamine C kan ook helpen verkoudheid en griep voorkomen en/of verminderen.

Helpt tegen huidveroudering

Longan kan helpen bij het tegengaan van het verminderen van rimpels, ouderdomsvlekken, onzuiverheden en het verschijnen van littekens. Het vruchtvlees bevat namelijk vitamine B, vitamine C en antioxidanten. Deze helpen bijvoorbeeld veroudering tegengaan en proberen uitdroging te minimaliseren.

Meer gezondheidsvoordelen

Misschien vind je dit ook interessant

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)