De letterlijke vertaling van longan betekent drakenoog, dit verwijst naar de pit in het vruchtvlees. De longan is familie van de ramboetan en lychee.

Longan heeft wit doorzichtig vruchtvlees met een bruine gladde pit. De schil is dun en minder ruw dan die van de lychee, waardoor het openen een stuk gemakkelijker is.

Gezondheidsvoordelen longan

Verbetert de spijsvertering

Longan bevat veel vezels. Vezels ondersteunen een goede stoelgang. Ook helpt het bij verbeteren van de darmbacteriën, waardoor je spijsvertering gezond blijft. Vezels kunnen ook diarree, maagklachten, krampen en een opgeblazen gevoel verminderen of voorkomen.

Reguleert de bloeddruk

De aanwezigheid van kalium in longan kan helpen bij het reguleren van de bloeddruk. Kalium vermindert namelijk de spanning in de wanden van te bloedvaten, dit helpt de bloeddruk verder te verlagen.

Goed voor je huid

Longan is rijk aan antioxidanten die zorgen voor een stralende en mooie huid. Zo bevat longan veel vitamine C. Vitamine C helpt bij het bevorderen van collageenvorming en helpt bij het verminderen van oxidative schade.

Versterkt immuunsysteem

Longan bevat veel vitamine C. Deze vitamine is erg belangrijk voor je gezondheid en kan je immuunsysteem een boost geven. Zo kan het verkoudheid en griep voorkomen en/of verminderen.

Helpt tegen huidveroudering

Longan kan helpen bij het tegengaan van het verminderen van rimpels, ouderdomsvlekken, onzuiverheden en het verschijnen van littekens. Het vruchtvlees bevat namelijk vitamine B, vitamine C en antioxidanten. Deze helpen veroudering tegengaan en proberen uitdroging te minimaliseren.

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)

Laat een reactie achter

Scroll naar top