Wat is Noni fruit?

Noni vruchten gelegen in een mandje

Noni fruit is een tropische vrucht die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en Australië komt. Deze vrucht wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde om verschillende aandoeningen te behandelen. 

Noni fruit is de laatste jaren populair geworden in de westerse wereld. In deze blogpost zullen we verkennen wat noni fruit is, wat noni sap is, wat de voedingswaarde is, en enkele van de mogelijke gezondheidsvoordelen.

Voedingswaarde van noni fruit

De Noni fruit, ook bekend als Morinda citrifolia, is rijk aan voedingsstoffen en antioxidanten. Het is een goede bron van vitamine C, kalium en voedingsvezels. Noni fruit bevat ook sporen van andere vitaminen en mineralen, waaronder ijzer, calcium en vitamine A. Bovendien bevat Noni fruit weinig calorieën, waardoor het een geweldige toevoeging is aan een gezond dieet.

Gezondheidsvoordelen van noni fruit

Deze bijzondere vrucht wordt in de traditionele geneeskunde gebruikt om een breed scala aan aandoeningen te behandelen. Studies hebben aangetoond dat noni antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen kan hebben. Dit zou kunnen helpen beschermen tegen chronische ziekten. 

Deze krachtige vrucht heeft ook immuun bevorderende eigenschappen, wat zou kunnen helpen bij het voorkomen van infecties en het bevorderen van wondgenezing.

✔️ Rijk aan antioxidanten
✔️ Ontstekingsremmende eigenschappen
✔️ Immuun bevorderende eigenschappen
✔️ Bevorderd wondheling

Waar kun je noni fruit kopen?

Noni fruit is een exotische vrucht die niet gemakkelijk verkrijgbaar is in Nederland. Deze vrucht kan zeldzaam zijn in zowel lokale winkels als online winkels vanwege de beperkte vraag. 

Desondanks is het nog steeds mogelijk om online noni fruitsap te bestellen. Het is belangrijk om te onthouden dat je 100% natuurlijke en biologische noni sap koopt, zodat er niets is toegevoegd. 

Hoe noni fruit in je dieet op te nemen

De vrucht is niet wijd verkrijgbaar in zijn verse vorm buiten zijn inheemse regio’s. Het kan echter worden gevonden in sap, poeder en supplementvorm in veel natuurvoedingswinkels. 

Noni-sap kan worden toegevoegd aan smoothies, gemengd met andere vruchtensappen of op zichzelf worden genoten. Noni-poeder kan worden toegevoegd aan gebak of gemengd met water om een verfrissend drankje te creëren.

Conclusie

Noni fruit is een tropische vrucht die rijk is aan voedingsstoffen en antioxidanten. Het wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde om verschillende aandoeningen te behandelen, en recente studies hebben aangetoond dat het mogelijke gezondheidsvoordelen kan hebben. 

Hoewel verse Noni fruit niet wijd verkrijgbaar is, kan het worden gevonden in sap, poeder en supplementvorm. Noni fruit sap toevoegen aan je dieet is een geweldige manier om de voedingsinname te verhogen en mogelijk je gezondheid te verbeteren.

Meer blogs over tropisch fruit

Misschien vind je dit ook interessant