Creamy bananen shake

Wil jij je dag ook lekker en gezond beginnen? Met een heerlijke, creamy bananen shake vol met vitaminen en vezels, begin je je dag altijd goed!

Bereidingswijze

Voeg al je ingrediënten samen in een snelheidsblender en meng ze op hoge snelheid. Blend het geheel tot een zachte en romige textuur.

Geniet van jouw bananen shake: een heerlijke en gezonde maaltijd als start van de dag!

Gezondheidsvoordelen van dit recept

Bananen bevatten veel magnesium en kalium. Meer dan 2 miljard mensen hebben wereldwijd een tekort aan magnesium, terwijl dit stofje nu juist helpt bij een goede nachtrust. Daarbij verzorgt magnesium onze spieren en helpt het bij stress. Kalium regelt onze vochtbalans en onze bloeddruk.

Walnoten bevatten belangrijke vetzuren, waaronder omega 3 en 6.

Tahini is een pasta, gemaakt van gegrild sesamzaad. Dit bevat bijna 5 keer zoveel calcium als melk. Calcium is van belang voor de opbouw en het onderhoud van je botten en gebit. Daarbij is calcium ook nodig voor een goede werking van zenuwen en spieren en voor de bloedstolling.

Dadels zijn licht verteerbaar en extreem goed voor de spijsvertering. Daarbij bevatten ze ook veel ijzer. Veel mensen kampen met een ijzertekort, terwijl dat stofje er nu juist voor zorgt dat je je energiek voelt. Heel belangrijk dus!

Kortom, deze creamy bananen shake is niet alleen lekker maar ook erg gezond. Deze smoothie is een goede manier om je dag te starten of heerlijk als tussendoortje. 

Gerelateerde vruchten

Meer recepten

Misschien vind je dit ook interessant