Creamy bananen shake

Wil jij je dag ook lekker en gezond beginnen? Met een heerlijke, lichte smoothie vol met vitaminen en vezels? Dan is dit recept echt iets voor jou. Baby bananen vormen de basis en die kun je vers bij ons bestellen!

Dit recept is afkomstig van Vegavoorjou.nl, een van onze partners. Op hun website vind je alles over lekker en vega(n) gezond eten. Je vindt er tal van lekkere recepten voor een gezond ontbijt, een smaakvolle lunch of een makkelijke avondmaaltijd en natuurlijk ook voor een lekker toetje. Check ook eens hun serie over Superfoods: super of niet. Hier vind je meer informatie over bijv. avocado’s, olijfolie of hennepzaad.

Gezond

Bananen bevatten veel magnesium en kalium. Meer dan 2 miljard mensen hebben wereldwijd een tekort aan magnesium, terwijl dit stofje nu juist helpt bij een goede nachtrust. Daarbij verzorgt magnesium onze spieren en helpt het bij stress. Kalium regelt onze vochtbalans en onze bloeddruk.

Walnoten bevatten belangrijke vetzuren, waaronder omega 3 en 6.

Tahini is een pasta, gemaakt van gegrild sesamzaad. Dit bevat bijna 5 keer zoveel calcium als melk. Calcium is van belang voor de opbouw en het onderhoud van je botten en gebit. Daarbij is calcium ook nodig voor een goede werking van zenuwen en spieren en voor de bloedstolling.

Dadels zijn licht verteerbaar en extreem goed voor de spijsvertering. Daarbij bevatten ze ook veel ijzer. Veel mensen kampen met een ijzertekort, terwijl dat stofje er nu juist voor zorgt dat je je energiek voelt. Heel belangrijk dus!

Meer info? Kijk dan snel op Vegavoorjou.nl

Bereidingswijze

Voeg al je ingrediënten samen in een blender en meng ze op hoge snelheid.
Blend het geheel tot een zachte en romige textuur.

Geniet van jouw bananenshake: een heerlijke en gezonde maaltijd als start van de dag!

De recepten van Vegavoorjou.nl zijn geschikt voor vegetariërs en deels ook voor veganisten. Allemaal vega(n) gezond en lekker dus.

Gezond en lekker, dat hebben Fruit uit Zuid en Vegavoorjou.nl met elkaar gemeen.

Meer recepten

Laat een reactie achter

Scroll naar top