Galia Meloen

Galia meloen Exotisch Fruit

✔️ Hoog kalium gehalte
✔️ Versterkt het immuunsysteem
✔️ Hydrateert ons lichaam

Galia meloen Exotisch Fruit

Galia Meloen

✔️ Hoog kalium gehalte
✔️ Versterkt het immuunsysteem
✔️ Hydrateert het lichaam

De cucumis melo, meloen ook wel galia meloen is een eenhuizige plant met kruipende stengels. Galia meloen wordt gekweekt voor het zomerseizoen en bevat een hoog watergehalte en een zoete smaak. De plant heeft zachte, harige stengels die over de grond groeien. De bladeren hebben gegroefde bladstelen en hebben de vorm van een hand. 

De exotische vrucht is een peponidebes met variërende vormen waardoor ze op een pompoen lijken. Aangezien ze in vele vormen groeien verschilt het gewicht van de meloenen enorm. Zo heb je meloenen die 400 gram wegen maar ook meloenen die tot wel 5 kilogram kunnen wegen.

Herkomst

Zoals vrijwel alle meloenen vindt ook de galia meloen haar oorsprong in het middellandse zeegebied en West- Azië maar wordt tegenwoordig op meerdere plekken verbouwd.

Smaak

De galia meloen is een mild zoete tropische meloen. Hij heeft vrijwel dezelfde structuur Hij lijkt enorm op de cantaloupe maar is niet hetzelfde.

Gesneden galia meloenen op tafel, Exotisch fruit

Bewaren

Bewaar meloenen nooit in de koelkast dit verstoort het narijpingsproces van de vrucht! Rijpe meloenen kun je het best zo snel mogelijk consumeren omdat deze al gauw een zompige structuur krijgen.

Wil je toch langer genieten van de vrucht kun je hem het best snijden en de stukjes 1 à 2 dagen in koelkast bewaren. Let op: Doe dit alleen met rijpe meloenen.

Gezondheidsvoordelen

✔️ Rijk aan vitamine C
✔️ Bevat krachtige antioxidanten
✔️ Hoog kalium gehalte
✔️ Versterkt het immuunsysteem
✔️ Hydrateert het lichaam

Lees hier de uitleg van de gezondheidsvoordelen

Voedingswaarde

Per 100 gram

Energie (kcal)36 kcal
Koolhydraten7,2 gr
– Waarvan suikers7,2 gr
Vetten 0 gr
– Waarvan verzadigd0 gr
Vezels0,6 gr
Eiwitten0,5 gr
Zout0,05 mg

Bron: Voedingscentrum

Gerelateerde vruchten

Gerelateerde blogs

Misschien vind je dit ook interessant