Black Friday Sale

10% korting op het gehele assortiment

Gebruik de kortingscode: BFRIDAY21

Kokosnoot

Kokosnoot

De kokosnoot is geen noot maar een steenvrucht van de kokospalm. Je vindt kokos ook steeds vaker terug in andere producten, zoals: bakproducten, muesli, chocolade en nog veel meer. Kokos is een heerlijke en veelzijdige vrucht. 

Kokos wordt ook wel gezien als een van de superfoods. Al vele eeuwen wordt de kokos geroemd om de helende werking in de Ayurvedische geneeskunst. In de kokosnoot is magnesium, calcium vitamine B2 & C terug te vinden. 

Gezondheidsvoordelen kokosnoot

Ondersteunt immuunsysteem

In kokos zit vitamine C en E deze verbeteren het immuunsysteem. De kokos is ook rijk aan laurinezuur, dat werkt zeer krachtig tegen bacteriën, schimmels, virussen en parasieten.

Goed voor huid en haar

Kokos bevat voedende en hydraterende eigenschappen die de elasticiteit van de huid, nagels en de haren bevorderen.

Kokosnoot

Ondersteunt de spijsvertering

Kokosvet/olie wordt gemakkelijk geabsorbeerd en verteerd door ons lichaam, vanwege de aanwezigheid van enzymen. Het zorgt ook voor een betere opname van vitamines, mineralen en aminozuren.

Rijk aan vezels

Het vruchtvlees van de kokosnoot is rijk aan vezels, gemiddeld zo’n 12-14 gram vezels per 100 gram vruchtvlees. Vezels zijn goed voor je darmen en stimuleren een vol gevoel.

Energieboost

De vetten uit kokos worden gelijk door het lichaam gebruikt als een energiebron.

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *