Baby bananen, de naam zegt het al, kleine bananen. Gemiddeld worden ze tussen de 6 en 8 centimeter lang. De schil van de baby banaan is iets dunner dan die van de grotere variant en ze smaken iets zoeter.

Bananen zijn rijk aan diverse mineralen en vitamines. Ze bevatten onder andere vitamine B6 en kalium. 

Gezondheidsvoordelen baby bananen

Goed voor ons hart

Bananen zitten boordevol met kalium. Kalium is belangrijk voor je hart, het helpt het met kloppen.

Versterkt de botten

Bananen bevatten het mineraal magnesium. Magnesium is belangrijk voor de gezondheid en sterkte van de botten. Het helpt met de opname van calcium.

Goed voor spijsvertering

Bananen zijn rijk aan vezels. 2 gram vezels per 100 gram, dat is erg veel voor een stuk fruit. Vezels zijn goed voor onze spijsvertering. Ze zorgen voor een verzadigd gevoel en verminderen het risico op hart- en vaatziektes.

Goed voor bloeddruk

Bananen bevatten kalium en magnesium, deze mineralen ondersteunen een gezonde bloeddruk. Ze kunnen zorgen voor ontspannen bloedvaten. Dit bevordert de bloeddoorstroming en kan hoge bloeddruk helpen voorkomen.

Helpt bij bloedsuikerspiegel in balans houden

De rijk aanwezige vezels in de bananen hebben ook een bijdragen aan je bloedsuikerspiegel. Ze kunnen ervoor zorgen dat je bloedsuikerspiegel beter in balans blijft. Vezels vertragen de opname van glucose uit ons eten.

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)

Laat een reactie achter

Scroll naar top