Gezondheidsvoordelen jackfruit

Jackfruit

Jackfruit

Jackfruit, ook wel nanka of nangka genoemd, kan een enorm grote vrucht worden, tot wel 40 kilo. De tropische jackfruit biedt veel gezondheidsvoordelen, de vrucht zit namelijk boordevol kalium, vezels, vitamine B6 & C en zetmeel.

Het vruchtvlees van deze grote vrucht wordt tegenwoordig veel als vleesvervanger gebruikt. De structuur van het vruchtvlees heeft namelijk veel weg van polled chicken of pulled pork, waardoor je er gemakkelijk en gezonde fruitburgers van kan maken. 

Gezondheidsvoordelen jackfruit

Bevat veel voedingsstoffen

Voedingsstoffen zijn rijkelijk te vinden in de jackfruit. Bijna alle vitamines en mineralen die wij nodig hebben voor onze gezondheid, zitten in deze tropische vrucht. 

Deze vrucht bevat ook erg veel vezels. Waar jackfruit het meest om bekend staat is het eiwitgehalte. Per 100 gram levert het meer dan 3 gram eiwit op.

Helpt je bloedsuikerspiegel

In jackfruit zitten dus veel vezels en eiwitten. Deze helpen bij het vertragen van de opname van suikers uit de tropische vrucht. 

Zo kan je bloedsuikerspiegel beter in balans blijven. De flavonoïden, die in jackfruit te vinden zijn, kunnen hier ook aan bijdragen.

Stukjes vurchtvlees van jackfruit op een bord

Goed voor je weerstand

In Jackfruit zitten de vitamines A en C. Deze vitamines zijn erg belangrijk voor het onderhouden van je weerstand. 

Deze vitamines kunnen er namelijk voor zorgen dat je niet verkouden wordt of dat je sneller van je verkoudheid afkomt.

Versterkt je botten

Magnesium is rijkelijk te vinden in jackfruit, hierdoor kan de vrucht helpen bij de opname van calcium. Calcium en magnesium dragen beide bij aan het versterken van onze botten. Het zou zelfs botverlies kunnen helpen voorkomen.

Goed voor je hart

De vitamines die goed zijn voor je hart, zijn terug te vinden in jackfruit. Vitamine C en kalium in jackfruit kan je bloeddruk laten dalen. De bètacaroteen kan cholesterol verlagend werken. 

Meer gezondheidsvoordelen

Misschien vind je dit ook interessant

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)