Jackfruit
Jackfruit, ook wel Nanka of Nangka genoemd, kan een enorm grote vrucht worden wel 5 tot 40 kilo. De vrucht zit boordevol kalium, vezels, vitamine B6 & C en zetmeel.
Het vruchtvlees van deze grote vrucht wordt tegenwoordig veel als vleesvervanger gebruikt. De structuur van het vruchtvlees heeft veel weg van polled chicken of pulled pork, zo kan je er gemakkelijk gezonde fruit bugers van maken.
Gezondheidsvoordelen jackfruit
Veel voedingsstoffen
Jackfruit zit boordevol voedingsstoffen. Bijna alle vitamines en mineralen die wij nodig hebben voor onze gezondheid, zijn te vinden in jackfruit. Ook bevat de vrucht veel vezels. Waar jackfruit het meest om bekend staat is het eiwitgehalte. Per 100 gram levert het meer dan 3 gram eiwit op.
Helpt je bloedsuikerspiegel
In jackfruit zitten veel vezels en eiwitten. Deze vertragen de opname van de suikers uit de vrucht. Zo kan je bloedsuikerspiegel beter in balans blijven. De flavonoïden kunnen hier ook aan bijdragen.
Versterkt je botten
Jackfruit is rijk aan magnesium, hierdoor kan de vrucht helpen bij de opname van calcium. Calcium en magnesium dragen beide bij aan het versterken van onze botten. Het zou zelfs botverlies kunnen helpen voorkomen.
Goed voor je hart
Jackfruit bevat veel vitamines en mineralen die goed zijn voor je hart. De vitamine C en kalium in jackfruit kan je bloeddruk laten dalen. De bètacaroteen kan cholesterol verlagend werken.
Meer gezondheidsvoordelen
Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)