Pitahaya

Pitahaya

Pitahaya’s worden ook wel drakenfruit genoemd, vanwege de schubachtige schil. De vruchten behoren tot de cactusfamilie, de vruchten komen dus ook van een cactus vandaan. Pitahaya’s heb je in het rood met wit vruchtvlees, met paars vruchtvlees of je hebt de gele variant.

Bovendien is pitahaya is niet alleen lekker maar biedt ook veel gezondheidsvoordelen. Deze vruchten zitten namelijk vol met vitamine C, vitamine B1 en calcium. Vanwege de aantal antioxidanten in de pitahaya wordt er gezegd dat het wonden geneest. 

Gezondheidsvoordelen pitahaya

Rijk aan antioxidanten

In pitahaya’s zitten verschillende soorten antioxidanten. Deze kunnen je cellen helpen met beschermen tegen vrije radicale. Daardoor wordt je weerstand beter en worden je cellen beschermd tegen schades en ziektes. De belangrijkste antioxidanten zijn: betalaïne, hydroxycinnamaten en flavonoïden.

Wondheling

Het vruchtvlees van de pitahaya, de bloemen en de bladeren van de pitaya cactus kunnen een wond helende werking hebben. Uit onderzoek blijkt dat het DNA sneller regenereert en daardoor de huidcellen sneller kunnen worden aangemaakt.

Gesneden gele pitahaya op een tafel met een houten snijplank ernaast.

Versterkt je botten

De tropische pitahaya’s bevatten erg veel calcium en kan zo bijdragen aan de dagelijkse calciumbehoefte die nodig is voor de gezondheid van je botten. Calcium kan ook helpen om  osteoporose te voorkomen.

Versterkt immuunsysteem

Vitamine C is rijkelijk te vinden in alle pitahaya vruchten. Deze vitamine helpt je immuunsysteem te versterken en stimuleert ook de activiteit van antioxidanten in je lichaam.

Goed voor je huid

De antioxidanten die in pitahaya’s zitten kunnen de huidveroudering helpen bestrijden. Dit komt omdat ze helpen met de vrije radicale bestrijden. Vitamine C, wat in pitahaya zit, helpt de huid op te helderen.

Pitahaya geel

Pitahaya paars

Meer gezondheidsvoordelen

Misschien vind je dit ook interessant

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)