Pitahaya

Pitahaya’s worden ook wel drakenfruit genoemd, vanwege de schubachtige schil. De vruchten behoren tot de cactus familie. Pithaya’s heb je in het rood met wit vruchtvlees, met paars vruchtvlees of je hebt de gele variant.

Pithaya’s zitten vol met vitamine C, vitamine B1 en calcium. Vanwege de aantal antioxidanten in de pitahaya wordt er gezegd dat het wonden geneest. 

Gezondheidsvoordelen pitahaya

Rijk aan antioxidanten

In pitahaya’s zitten verschillende soorten antioxidanten. Deze kunnen je cellen beschermen tegen vrije radicale. Hierdoor wordt je weerstand beter en worden je cellen beschermd tegen schades en ziektes. De belangrijkste antioxidanten zijn: betalaïne , hydroxycinnamaten en flavonoïden.

Wondheling

Het vruchtvlees van de pitahaya, de bloemen en de bladeren van de pitaya cactus kunnen een wond helende werking hebben. Uit onderzoek blijkt dat het DNA sneller regenereert en de huidcellen sneller worden aangemaakt.

Versterkt je botten

Pitahaya’s bevatten erg veel calcium en kan bijdragen aan de dagelijkse calciumbehoefte die nodig is voor de gezondheid van je botten. Ook kunnen ze osteoporose voorkomen.

Versterkt immuunsysteem

Pitahaya’s hebben een hoog gehalte aan vitamine C. Dit helpt je immuunsysteem te versterken en stimuleert ook de activiteit van antioxidanten in je lichaam.

Goed voor je huid

De antioxidanten die in pitahaya’s zitten kunnen de huidveroudering helpen bestrijden. Dit komt omdat ze de vrije radicale bestrijden. De vitamine C wat in pitahaya zit helpt de huid op te helderen.

Meer gezondheidsvoordelen

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)

Laat een reactie achter