Kiwano

De kiwano staat ook wel bekend als de gehoornde meloen. Deze bijzondere vrucht is familie van de welbekende komkommer. Kiwano heeft een heerlijk frisse en lichtzoete smaak. Het is een verfrissend hapje bij een BBQ of heerlijk in een salade verwerkt.

Het groene vruchtvlees van de kiwano geeft veel gezondheidsvoordelen met zich mee. De tropische vrucht is namelijk rijk aan vitamine C, ijzer, kalium en magnesium. De kiwano bevat ook vitamine A en andere gezonde voedingsstoffen.

Gezondheidsvoordelen Kiwano

Verbetert de spijsvertering

In kiwano zitten veel voedingsvezels, deze vezels zijn erg belangrijk voor de spijsvertering. Ze kunnen bijvoorbeeld het bewegen van de ontlasting door de spijsverteringskanaal stimuleren.

Ze kunnen ook symptomen van verstopping, krampen, diarree en een opgeblazen gevoel verlichten.

Goed voor je ogen

Vitamine A is rijkelijk te vinden in de tropische kiwano, deze vitamine is belangrijk voor de gezondheid van je ogen. Vitamine A helpt namelijk bij het gezichtsvermogen te verbeteren.

Vitamine A heeft ook antioxiderende eigenschappen die kunnen beschermen tegen verschillende oogaandoeningen.

Kiwano

Versterkt je botten

Kiwano is rijk aan verschillende mineralen zoals zink en calcium. Mineralen zijn erg belangrijk voor de gezondheid en het versterken van je botten en gewrichten. 

Mineralen helpen ook bij de ontwikkeling en de groei van je botten.

Goed voor je huid

Het hoge gehalte vitamine C in de kiwano is ook erg goed voor je huid. Dit komt omdat die vrije radicalen bestrijdt die de huidcellen beschadigen, dit versnelt de huidveroudering. 

Vitamine C stimuleert ook de productie van collageen, dit is een soort eiwit wat de vorming van rimpels helpt te voorkomen door je huid elastisch te maken.

Versterkt het immuunsysteem

De Vitamine C in kiwano helpt ons lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Ze zijn goed voor het immuunsysteem omdat ze helpen bij opnemen van meer ijzer uit voedsel. 

Mededankzij vitamine C kan ons lichaam infecties en virussen bestrijden.

Meer gezondheidsvoordelen

Misschien vind je dit ook interessant

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)