De kiwano staat ook wel bekend als de gehoornde meloen. Deze bijzondere vrucht is familie van de welbekende komkommer. 

Kiwano heeft een heerlijk frisse en lichtzoete smaak. Het is een verfrissend hapje bij een BBQ of heerlijk in een salade verwerkt.

De vrucht is rijk aan vitamine C, ijzer, kalium en magnesium. De kiwano bevat ook vitamine A en andere gezonde voedingsstoffen.

Gezondheidsvoordelen Kiwano

Verbetert de spijsvertering

In kiwano zitten veel voedingsvezels, deze vezels zijn erg belangrijk voor de spijsvertering. Ze kunnen het bewegen van de ontlasting door de spijsverteringskanaal stimuleren. Ze kunnen ook symptomen van verstopping, krampen, diarree en een opgeblazen gevoel verlichten.

Goed voor je ogen

Kiwano bevat veel vitamine A, deze vitamine helpt bij het gezichtsvermogen te verbeteren. Deze vitamine heeft antioxiderende eigenschappen die kunnen beschermen tegen verschillende oogaandoeningen.

Versterkt je botten

Kiwano is rijk aan verschillende mineralen zoals zink en calcium. Deze mineralen helpen bij de ontwikkeling en de groei van je botten.

Goed voor je huid

Het hoge gehalte vitamine C in de kiwano is ook erg goed voor je huid. Dit komt omdat die vrije radicalen bestrijdt die de huidcellen beschadigen, dit versnelt de huidveroudering. Vitamine C stimuleert ook de productie van collageen, dit is een soort eiwit wat de vorming van rimpels helpt te voorkomen door je huid elastisch te maken.

Versterkt het immuunsysteem

De Vitamine C in kiwano helpt ons lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Ze zijn goed voor het immuunsysteem omdat ze helpen bij opnemen van meer ijzer uit voedsel. Mededankzij vitamine C kan ons lichaam infecties en virussen bestrijden.

Dit artikel is geschreven vanuit persoonlijke visie en research. Wij hebben geen medische achtergrond. Voor medisch advies raadplegen wij je contact op te nemen met je huisarts (of een specialist of deskundige)

Laat een reactie achter

Scroll naar top